porrepateer med romescosovs og trøffelrør
Skrevet af Kirsten Skaarup, Posted in festmad, hovedretter
porrepateer med romescosovs og trøffelrør
(4 personer)
pateer:
300 g rensede porrer
50 g skalotteløg
2 fed hvidløg
2 spsk olivenolie
1 dl rasp
1 spsk HUSK
ca. 1/2 dl havrefløde eller anden fløde
ca. 8 store salat- eller spinatblade + 16 små blade til trøffelrørene
frisk krydderurt
romescosovs:
50 g skalotteløg
2 fed hvidløg
2 spsk olivenolie
1 lille rød peberfrugt
200 g tomater
20 g hasselnødder
20 g mandler
2 spsk tomatpasta
et nip cayennepeber (evt. tørret chili)
1 bdt persille
citronsaft
pastarør med trøffelfyld:
16 pastarør
trøffelpasta (købes i glas)
Snit porrerne og hak løg og hvidløg. Svits de tre ting i olien ca. 5 minutter og lad dem afkøle.
Tilsæt rasp, HUSK og fløde, og smag til med salt og peber.
Hvis farsen er for fast, kan der tilsættes lidt mere fløde.
Smør fire små ovnfaste forme med olie og læg de grønne blade i, så de går op ad kanterne i formene.
Fordel farsen i formene og bag dem i en 190 grader varm ovn 25-30 minutter.
De små pateer kan laves dagen før de skal serveres og varmes i ovnen 5-10 minutter.
Sovsen kan også laves dagen i forvejen: hak løgene og svits dem i olien, til løgene er klare.
Hak peberfrugten og tomaterne fint (fjern kernerne fra peberfrugten) og kom dem i gryden med løgene.
Hak nødder og mandler og tilsæt dem sammen med tomatpasta, cayennepeber og ½ dl vand.
Læg låg på gryden og lad sovsen simre svagt ca. 10 minutter. Tilsæt mere vand, hvis sovsen koger for meget ind.
Hak persillen og kom den i sovsen. Smag godt til med salt, peber, citronsaft og et nip sukker.
Læg pastarørene i kogende vand og kog dem 8 minutter. Afdryp og afkøl dem.
Fyld en lille teskefuld trøffelpasta i hvert rør og varm dem op i ovnen sammen med pateerne og sovsen.
forslag til servering
Hvis du laver alle rettens tre elementer dagen før, maden skal serveres, så varm det hele op i en 200 grader varm ovn 10-15 minutter.
Sæt pateerne i en lav bageform sammen med de fyldte pastarør og læg folie over formen.
Pastarørene vil blive gyldne og lidt sprøde, når de har været i ovnen.
Varm sovsen separat i en ovnfast skål.
Servér de tre ting som på fotoet. Læg trøffelrørene på hver et lille salatblad og pynt med lidt frisk krydderurt.
Hmmm, trøffelrør, er det næsten det samme som cannelonipastarør 😕 Men ellers er der noget fint her til at bruge vores porrer til, glæder mig til at lave noget lækkert til julefrokostbordet 🙂
KH Dorit
Kære Dorit,
Ja, rørene er i princippet de samme som cannellonirør, bare meget mindre. Og man kan sagtens nyde de små porrepateer uden rørene. God fornøjelse!
Kh Kirsten