rosenkål med blomkålsmayo
Skrevet af Kirsten Skaarup, Posted in forretter
rosenkål med blomkålsmayo
___________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
16 mellemstore rosenkål
blomkålsmayo:
4 spsk mayonnaise
ca. 1 spsk citronsaft
1-2 spsk sojafløde eller anden fløde
2 tsk sennep
250 g blomkål
2 spsk finthakkede valnødder
frisk timian
Skær rosenkålene igennem og læg dem i kogende vand. Kog dem ca. 4 minutter. Afdryp og afkøl dem (drik kogevandet eller brug det i en suppe).
Rør mayonnaisen med citronsaft, fløde og sennep. Smag godt til med salt og peber.
Riv blomkålen fint på råkostjernet og rør den i mayonnaisen. Tilsæt hakkede valnødder og smag til igen.
Skær rosenkålene igennem og tag det inderste af kålen ud (brug det i en suppe) og fyld rosenkålen med blomkålsmayo.
Denne portion blomkålsmayo rækker til mere end dette fyld. Brug resten som tilbehør til frikadeller eller som dip til gulerodsstave.
Servér den lille forret på fire tallerkener med 8 halve kål til hver portion. Drys med timian.
Du kan også servere de fyldte kål sammen med rosenkålssuppe.
vegetaropskrift, vegetarret