ugens tema: svampe
Skrevet af Kirsten Skaarup, Posted in Ugens tema
24. november 2014
en hurtig mandsgsret
På en grå mandag kan man have brug for mad, der både er hurtigt og noget, der glæder og lyser op. Det hele tilbyder denne solgyldne pastaret, som de fleste vil synes om.
Der er de brede pasta, fettuccine, i retten samt svampe og broccoli. Enkelt og lækkert.
Se opskriften her.
23. november 2014
“Hvis du tager et tog igennem Danmark, så stinker der af koncentreret dyremishandling. Man fremstiller nogle fødevarer, der ikke er egnet for mennesker.”
Henrik Nordbrandt
22. november 2014
sig nærmer tiden …
Inden længe begynder vi at tænke over, hvad vi skal spise til jul. Hvad skal julemiddagen bestå af, og hvad skal vi servere til de mange hyggelige frokoster, der venter forude?
Det er hyggeligt – i en ellers grå december – med de mange lys ude og inde, julebagning og den lækre mad på bordet.
En af de ting, der altid vækker glæde, er en postej eller paté. Jeg vil starte mine forslag til julemad med opskrift på en svampeterrine. Om ikke så længe kommer jeg med årets grønne julemenu. Jeg lover: den bliver lækker! Det er en re-make af en gammel Gericke-opskrift.
svampeterrine m bagte kartoffelbåde
Se opskriften her.
21. november 2014
svampe og nødder i tærten
svampe og nødder er efterårsmad
Nu er der heldigvis andet i verden end stegt flæsk og persillesovs. En lækker mulighed er en tærte med svampe, porrer og hasselnødder. Tærten her er lidt usædvanlig med jordnøddesmør i bunden. Fyldet er forskellige slags svampe, porrer og hasselnødder.
tærte med svampe og porrer i jordnøddebund
Se opskriften her.