svampeterrine med bagte kartoffelbåde
Skrevet af Kirsten Skaarup, Posted in hovedretter
festmad med bagte kartoffelbåde
3 slags svampe
Jeg har brugt tre slags friske svampe til terrinen, markchampignon, porcinisvampe og østershatte, men du kan udmærket nøjes med én slags, fx champignon.
Østershattene har jeg anvendt som pynt, fordi de tilfører en anden struktur til terrinen, men de kan udelades.
svampterrine med bagte kartoffelbåde
10 g tørrede karljohansvampe
100 g renset porre
4 fed hvidløg
½ kg markchampignon
150 g portobellosvampe (kan erstattes af andre svampe)
olivenolie
4 spsk citronsaft
1 spsk tørret timian
4 æg
75 g østershatte
4 artiskokhjerter fra glas
½ kg kartofler
olivenolie
tørrede krydderurter som oregano og merian og/eller basilikum
sovs:
2 spsk olivenolie
2 spsk hvedemel
2-3 dl svampevæde
evt. lidt sojafløde
tamari
Udblød de tørrede sampe i vand, der dækker, en halv tmes tid. Knug dem fri af væden og gem væden. Hak svampene fint.
Snit porren og hak hvidløgene. Skær champignon og porcinisvampe i skiver.
Svits porrrer og løg i 4 spsk olie, indtil porrerne er let gyldne. Tilsæt de udblødte og friske svampe og svits for rask varme, til svampene har afgivet væde.
Tilsæt citronsaft og timian plus et drys salt og peber.
Hæld svampene i en sigte og lad dem afdryppe. Gem væden til sovsen og bland væden fra de udblødte svampe i.
Pisk æggene sammen og tilsæt et drys salt og peber. Vend svampene i æggene og hæld blandingen i et lavt ovnfast fad.
Bag terrinen i en 200 grader varm ovn ca. 40 minutter.
Skær kartoflerne i stave eller både. Vend dem i et par spsk olivenolie, tørrede krydderurter og et drys salt.
Sæt formen med kartoflerne i ovnen samtidig med terrinen.
Lav sovsen: varm olien op i en gryde og drys melet på. Bag op med svampevæden og evt. lidt vand og/eller sojafløde. Smag til med tamari.
Skær østershatte og artikokhjerter i strimler. Steg svampene hårdt i lidt olie. Vend artiskokkerne i.
Servér et stykke terrine pr. person med østershatte og artiskokker på toppen. Giv sovs og kartofler til separat.
Jeg har lige fulgt din opskrift, og det smagte virkelig godt. Jeg vil hel sikkert lave den igen. Dog havde jeg ingen tørrede svampe, men det gik fint uden.
Kære Bodil,
Så er julemiddagen måske reddet? Tak for din hilsen. Jeg er rigtig glad for at høre, at du kan lide pateen. De tørrede svampe er kun med for at give lidt ekstra smag, men som du har fúndet ud af, kan de undværes.
Jeg ønsker en hyggelig december og en glædelig jul.
Kh
Kirsten
Hej Kirsten – tak for lækker opskrift, som vi brugte forrig år til nytår med stor succes. Har tænkt mig at lave det igen her til nytår, men som fyldte portobello-svampe. Mon ikke det går også? Overvejer, om artiskok så skal i farsen eller vedsiden af? Hvad tænker du?
Godt nytår og tak for mange fine og skønne opskrifter 🙂
Hi Karin,
Skønt at høre, at du er glad for svampeterrinen. Og jeg synes det er en rigtig god idé at lave opskriften om til fyldte portobellosvampe. Jeg synes, du skal skære artiskokkerne i mindre stykker og blande dem med de svitsede porrer og hvidløg. Du skal nok ikke komme ALLE de andre svampe i fyldet. Du kan formentlig også nøjes med 2 æg og måske lidt rasp. Fornem selv hvornår farsen er fast nok til at blive bagt i portobellosvampene. Jeg tror, det bliver en super-ret!
Rigtig godt nytår!
Kh Kirsten
Tak for input! 🙂 Jeg melder tilbage
Rigtigt godt nytår til dig også 🙂
kh Karin
Det glæder jeg mig til, Karin.
God fornøjelse med svampene, jeg er næsten sten-sikker på, at de bliver lækre!
Kh Kirsten
Hej Kirsten!
Din opskrift på svampeterrine ser rigtig god ud! Hvor mange personer er den til?
Mvh.
Niels
Kære Niels,
Det er dejligt at høre, at terrinen frister.
Den er beregnet til 4 personer. Det er faktisk alle mine opskrifter med mindre andet er bemærket.
Rigtig god fornøjelse.
Kh Kirsten
Hej Kirsten, er opskriften velegnet til at lave dagen før gæster og blive varmet op?
Kære Dorthea,
Ja, du kan sagtens lave terrinen dagen før, den skal serveres. Varm den blot op i ovnen før servering.
God fornøjelse!
Kh Kirsten
Abonnér på bloggen via email
Velkommen
Kategorier
Søg efter opskrift her
Top Posts & Pages
Nyeste opskrifter
Seneste kommentarer
Ny bog om dansk nationalklenodie
Klimakærlige opskrifter med plantefars
Supper & Co.– superfood supper
powerfood revolutionen – detox kroppen, boost immunforsvaret og få masser af energi – netop solgt til udgivelse i Tyskland
det æltefri grydebrød
den lille grønne for madpakkespisere
Supper
Text 0
Text 0
Text 1
Text 0
Text 0
Salater
Hovedretter
Brød
Text 0
Text 1
Text 2
Text 3
gulerodsbøffer
indisk curry med auberginer og cashewnødder
bagt blomkål m quinoa og svampe
simregryde med svampe, æbler og rosmarin
ovnbagt rodfrugtmos med linser
majsbøffer med svampe
spidskålsruller med linsefyld og sennepssovs
squash- og tomattærte med jordnøddebund
burgerbøffer af squash m kantareller
grillet polenta m kulørte tomater og “oste”sovs
spidskålssalat med mango og blåbær
grønt-i-grønt squash-lasagne
sommerens hit: hot “chicken” wings – BBQ på den kloge måde!
romerske broccolikarbonader
spidskålssalat med fersken og dild
romersk bønnesalat
gulerods- og bønnepaté
mandelfrikadeller
porrepaté med valnødder
valnøddefalafler i tomatsovs
nøddefrikadeller med lilla spidskålssalat
boller i karry anno 2016
squashfrikadeller med tilbehør
indisk curry med kokosbrød
spidskålssalat med brombær og valnødder
kartoffelsalat med valnødder og dild
tagine med fennikel, oliven og dukkah
glutenfri kerne-knækbrød
spinatlasagne med svampe
Tilmeld
To find out more, including how to control cookies, see here: Cookie Policy