spidskålssuppe med rosin/kapersguf
Skrevet af Kirsten Skaarup, Posted in supper
spidskålssuppe med rosin/kapersguf
_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
150 g løg
4 fed hvidløg
4 spsk olivenolie
9-10 dl grøntsagsbouillon
½ spsk tørret dild eller 5 spsk frisk klippet dild
½ kg spidskål
2 spsk maizenamel
1-2 dl sojafløde
1-2 spsk citronsaft
kapers/rosinguf:
3 spsk rosiner, gerne de store gule
3 spsk kapers
Hak løg og hvidløg og svits dem i olien, til løgene er let gyldne.
Hæld bouillonen i gryden og tilsæt dild. Bring væden i kog.
Skær spidskålen i små terninger og kom dem i gryden.
Rør maizenamelet ud i lidt vand og jævn suppen. Lad den kun koge op et øjeblik. Spidskålen skal helst være lidt knasende.
Tilsæt sojafløden og bring blot suppen til kogepunktet. Smag til med citronsaft, salt og peber.
Hæld kogende vand på rosinerne og lad dem trække 5-10 minutter.
Afdryp rosinerne og hak dem fint. Hak ligeledes kapersbærrene fint og rør de to ting sammen.
Servér suppen med en skefuld kapers/rosinguf på toppen.
.
rosin/kapersguf
__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________