risotto med grillede asparges og vilde urter
Skrevet af Kirsten Skaarup, Posted in hovedretter
risotto med grillede asparges og vilde urter
risotto med grillede asparges
100 g rødløg
4 fed hvidløg
4 spsk olivenolie
4 shiitakesvampe
4 dl risottoris
½-3/4 l kogende grøntsagsbouillon
400 g hvide asparges
50 g ramsløg
evt. andre vilde urter som skvalderkål og løgkarse
1-2 spsk citronsaft
1 tsk rosenpeber
evt. tør ost
Hak løg og hvidløg og svits dem i olien 4-5 minutter. Bræk svampene i små stykker og kom dem i gryden (smid stokkene ud).
Kom risen i gryden og svits dem et øjeblik. Tilsæt bouillonen lidt ad gangen. Lad risen opsuge væden, før du hælder mere på. Læg låg på gryden ind imellem.
Skræl aspargesene og skær dem i stykker på 4-5 cm. Tag 1/3 fra og skær denm igennem. Grill dem på grillpanden og sæt dem til side.
Snit de vilde urter fint og kom dem i risottoen, når den er al dente, bidefast. Tilsæt også de aspargesstykker, der ikke er grillet samt citronsaft. Lad risottoen simre endnu 2 minutter. Smag til med salt, friskkværnet peber og citronsaft.
Det er en smags sag, hvor ”våd”, du ønsker risottoen. Nogle spiser den nærmest som suppe, andre ønsker den mere tør.
Servér risottoen portionsvis og arrangér de grillede stykker asparges på toppen. Drys med lidt knust rosenpeber.
Du kan evt. give en tør ost til, som man selv river, eller du kan vende ½ dl reven ost i retten, samtidig med at du tilsætter aspargesene.