aspargessalat med ramsløg og pistacienødder
Skrevet af Kirsten Skaarup, Posted in salater
en lækker forårssalat
aspargessalat med ramsløg og pistacienødder
4 tynde hvide asparges
4 tykke grønne asparges
1 lille icebergsalat eller anden salat
25 g ramsløg (kan udelades eller erstattes af basilikum)
25 g pistacienødder
dressing:
4 spsk olivenolie
2 spsk lime- eller citronsaft
1-2 spsk tamari
evt. 1 fed hvidløg
Skræl de hvide asparges og læg dem i kogende vand sammen med de grønne asparges (de skal ikke skrælles). Kog aspargesene 3 minutter og overhæld dem med koldt vand.
Snit den valgte salat og ramsløgbladene. Hak nødderne groft. Bland alle ingredienserne til salaten.
Rør olien sammen med citrussaften og smag til med tamari og friskkværnet peber. Hvis du ikke bruger ramsløgblade, så tilsæt også et fed knust hvidløg.
Hæld dressingen over salaten og vend rundt.