lynhurtig pastaret med asparges og ramsløg
Skrevet af Kirsten Skaarup, Posted in hovedretter
lynhurtig pastaret med asparges og ramsløg
_______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
grøn top af to porrer eller 5 forårsløg
4 fed hvidløg
3 spsk olivenolie
½ kg asparges
2 dl snittet ramsløg (kan erstattes af 1 dl basilikumblade)
400 g pasta: spaghetti, fettuccine, penne eller lign.
evt. 100 g fast ost
Snit porrer eller løg og hvidløgene.
Svits de to ting i olien, til løgene er bløde.
Skræl hvide asparges og skær dem i mindre stykker (grønne asparges skal ikke skrælles).
Svits aspargesene med på panden et par minutter. Tilsæt et drys salt og rigeligt med friskkværnet peber.
Kog imens den valgte pasta efter anvisningen på pakken.
Tilsæt evt. lidt kogevand til grøntsagerne. Afdryp pastaen og vend den i grøntsagerne sammen med ramsløgene.
Du kan evt. drysse pastaen med lidt flager af tør ost.
tip
Mange danskere synes, at pastaretter skal være cremede. Hvis du hører til dem, så tilsæt retten ca. 1 dl soja quisine eller anden fløde.
Du kan også tilsætte hakkede valnødder og/eller sorte oliven.
_