taboulleh – bulgursalat fra Mellemøsten
Skrevet af Kirsten Skaarup, Posted in salater
bulgursalat fra Mellemøsten
Taboulleh er en klassisk salat fra Mellemøsten – lavet med de knuste hvedekerner, bulgur, og med en dejlig krydret dressing.
hak persillen fint
En af hemmelighederne ved en god taboulleh er ekstremt finthakket persille og en masse mynte.
taboulleh – bulgursalat fra Mellemøsten
250 g bulgur
100 g persille
20 g mynteblade
½ salatagurk
250 g tomater
50 g skalotteløg
dressing:
2-3 kardemommekapsler
2 tsk korianderfrø
3 tsk spidskommenfrø
2 tsk stødte nelliker
3 tsk stødt kanel
1 tsk reven muskatnød
1 tsk friskmalet peber
¾ dl olivenolie
4-5 spsk citronsaft
2 fed hvidløg
Sæt bulguren i blød i vand en halv times tid. Afdryp den og kog den i dobbelt mængde vand tilsat lidt salt ca. 15 minutter. Alt vandet skal være kogt væk. Afkøl kornene.
Hak persillen mega-fint. Hak mynten lidt grovere. Vend urterne grundigt i bulguren.
Skær agurken og tomaterne i bittesmå terninger (fjern kernerne fra tomaterne).
Hak ligeledes skalotteløget fint. Bland grøntsagerne i bulguren.
Tak kornene ud af kardemommekapslerne og rist dem på en tør pande sammen med koriander og spidskommen.
Stød de tre krydderier i en morter og bland dem med de fire andre krydderier.
Rør olien med citronsaft og presset hvidløg. Tilsæt krydderierne og smag til med salt, citronsaft og måske lidt flere krydderier.