romesco-sovs (spansk nøddesovs)
Skrevet af Kirsten Skaarup, Posted in festmad, tilbehør
en spansk nøddesovs
romescosovs
50 g skalotteløg
2 fed hvidløg
2 spsk olivenolie
1 lille rød peberfrugt
250 g tomater (evt. 1 dåse)
25 g hasselnødder
25 g mandler
2 spsk tomatpasta
et nip cayennepeber (evt. tørret chili)
1 bdt persille
citronsaft
Sovsen kan laves dagen før, den skal serveres.
Hak løgene og svits dem i olien, til løgene er klare.
Hak peberfrugten og tomaterne fint (fjern kernerne fra peberfrugten) og kom dem i gryden med løgene.
Hak nødder og mandler og tilsæt dem sammen med tomatpasta, cayennepeber og ½ dl vand.
Læg låg på gryden og lad sovsen simre svagt ca. 10 minutter. Tilsæt mere vand, hvis sovsen koger for meget ind.
Hak persillen og kom den i sovsen. Smag godt til med salt, peber, citronsaft og et nip sukker.