min egen tirami su
Skrevet af Kirsten Skaarup, Posted in desserter
min yndlingsdessert
I Italien findes der adskillige variationer af den populære dessert, tirami su (som betyder saml eller løft mig op), og her kommer endnu en variation.
Min tirami su er skabt ud fra princippet ”nød lærer nøgen kvinde …” Jeg kunne nemlig ikke opdrive ladyfingers sidst, jeg ville lave desserten, og derfor blev den med makroner i stedet for ladyfingers. Og det er slet ikke så ringe …
Du kan naturligvis også bruge lady fingers. Beregn ca. tre pr. person.
tirami su – en italiensk klassiker
2 pasteuriserede æggeblommer
3 spsk flormelis
150 g mascarpone
2 dl piskefløde
ca. 16 små makroner
½ dl stærk kaffe
½ dl likør, fx Grand Marnier
2 spsk kakao
Pisk æggeblommerne grundigt med sukkeret. Tilsæt osten og pisk det helt glat.
Pisk fløden stiv og vend den forsigtigt i ægge-ostemassen.
Knus makronerne ganske let og lad halvdelen trække i kaffen og halvdelen i likøren.
Læg lidt likørvædet makron i bunden af fire glas. Hæld lidt af cremen over og læg et lag makroner med kaffe. Fortsæt skiftevis til makroner og creme er brugt op. Det øverste lag skal være creme.
Stil glassene i køleskabet.
Drys lidt kakao på desserten gennem en sigte lige inden serveringen.