Kirstenskaarup.dk

plantebaseret mad med masser af smag

fredag

23

august 2013

0

KOMMENTARER

ovnbagt perlebyg med kartofler og grønt

Skrevet af , Posted in hovedretter

 .

korn og kartofler er en perfekt kombination

ovnbagt perlebyg med kartofler og grønt

200 g perlebyg (eller perlespelt eller perlerug)

1 dl basilikumpesto (købes evt. på glas)

100 g skalotteløg

5-6 blade grønkål

250 g små tomater

2 tsk råsukker

600 g kartofler

2 tsk tørret basilikum

olivenolie

 

Kog perlebyggen i vand, der dækker, 10 minutter. Hæld væden fra (gem den) og kom kornene  i en skål. Rør pestoen i og smag godt til med salt og friskkværnet peber.

Læg byggen i et lavt ovnfast fad. Hæld ca. 2 dl af kogevandet ved (det skal knap dække kornene).

Hak løgene og hak grønkålen meget fint. Strø begge dele på byggen.

 

 

Skær tomaterne igennem og læg dem i et kvadrat midt på grønkålen. Drys sukkeret på tomaterne.

Høvl kartoflerne i ganske tynde skiver og læg dem i et par lag udenom tomaterne hele vejen rundt i fadet.

 

Drys kartoflerne med basilikum, salt og peber og dryp med et par skefulde olie.

Sæt fadet i en 200 grader varm ovn, til kartoflerne er gyldne, 30-40 minutter.

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email
Share

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.