iranske fladbrød
Skrevet af Kirsten Skaarup, Posted in brød
fladbrød m kerner og spidskommen til iransk suppe
Tusind tak til herboende iranske Claudine Zia, som har været så sød at sende mig sin mors opskrift på iranske fladbrød.
Claudines mor bager brødene på en stor metalplade, som formentlig ikke fås i Danmark. Jeg har lavet brødene meget mindre og stegt dem på en pande. Det går fint, smagen er den samme, men brødene bliver knapt så tynde som de originale iranske.
.
her ruller Claudines mor dejen ud til fladbrød
iranske fladbrød
gær som en ært
2 dl lunkent vand
1/2 tsk sukker
1 tsk salt
2 spsk olivenolie
2 spsk solsikkekerner
2 spsk græskarkerner
1 spsk hørfrø
1/2 spsk spidskommenfrø
75 g fuldkornshvedemel
ca. 200 g hvedemel
olie til stegning
Rør gæren ud i vandet og tilsæt sukker, salt og olie.
Kom frø og kerner i væden og rør fuldkornsmelet i.
Kom det meste af hvedemelet i dejen og ælt den godt igennem. Tilsæt så meget mel, at dejen blive blød og elastisk.
Dæk skålen med et klæde og lad dejen hæve et par timer.
Ælt dejen igennem igen og del den i ca. 10 stykker. Tril dem til ”boller”.
Rul ”bollerne” meget tyndt ud i en størrelse, der passer til din stegepande.
Steg fladbrødene gyldne på begge sider på en godt varm pande.
Stænk vand på brødene og dæk dem med et klæde, efterhånden som de bliver stegt, så de ikke bliver tørre.
spis gerne brødene til en iransk suppe
.