salat af perlebyg, bolsjerødbeder og valnødder med sennepsdressing
Skrevet af Kirsten Skaarup, Posted in salater
kulørt salat med hele korn
salat af perlebyg, bolsjerødbeder og valnødder med sennepsdressing
100 g perlebyg (eller hele hvedekerner, rugkerner perlerug eller perlespelt)
250 g rødbeder (gerne de stribede rød/hvide og gule)
300 g æbler
50 g rosiner
50 g valnødder
frisk krydderurt: fx persille, purløg, løvstikke etc.
sennepsdressing:
5 spsk olivenolie
2 spsk citronsaft
1-2 spsk grov sennep
2 spsk tamari
Kog byggen i vand der dækker 15-20 minutter. Afdryp og afkøl kornene.
Skær rødbederne i papirtynde skiver. Brug gerne en mandolin.
Skær æblerne i tynde både.
Bland alle ingredienserne til salaten.
Rør olien med citronsaft, sennep og tamari. Smag til med sukker, tamari, friskkværnet peber og sennep.
Hæld dressingen over salaten og vend godt rundt.
Drys med den valgte krydderurt.