ovnbagte rodfrugter med mandellåg
Skrevet af Kirsten Skaarup, Posted in hovedretter
ovnbagte rodfrugter med mandellåg
____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
150 g løg
1 helt hvidløg
4 spsk olivenolie
2 dl grøntsagsbouillon
1,2 kg rodfrugter, fx pastinakker, kartofler, jordskokker, rødbeder, gulerødder, selleri etc.
tørret chili eller tørrede krydderurter, fx timian, basilikum eller oregano
100 g mandler
400 g silketofu
4 spsk tamari
Skær løgene i både og hvidløgsfeddene i skiver.
Svits løgene i olien til de er let gyldne. Tilsæt bouillonen og lad den koge op.
Skær de valgte grøntsager i stave og læg dem i et ovnfast fad.
Drys med chili og/eller krydderurter samt lidt salt. Hæld løg og bouillon over.
Pisk tofuen godt sammen. Hak mandlerne mellemfint og tilsæt dem. Smag til med tamari.
Fordel mandeltofuen over grøntsagerne og sæt fadet i en 190 grader varm ovn.
Bag grøntsagerne 40-45 minutter. Læg folie over fadet, hvis overfladen bliver for mørk.
Servér en salat til de bagte rodfrugter.