ovnbagt kartoffel- og sellerimos m. baked beans
Skrevet af Kirsten Skaarup, Posted in hovedretter
lækker mos m. baked beans
ovnbagt kartoffel/sellerimos
1 portion baked beans eller 1 dåse
¾ kg selleri
¾ kg kartofler
4 spsk olivenolie
ca. 4 spsk dijonsennep
en håndfuld ramsløg eller spinat afhængig af årstiden (ca. 75 g)
100 g skalotteløg
100 g fuldkornsrasp
50 g hasselnødder
Tilbered de bagte bønner eller brug en dåse baked beans.
Skær selleri og kartofler i små terninger og damp dem møre. Afdryp grøntsagerne og mos dem. Mosen må gerne være lidt grov.
Rør olie og sennep i mosen.
Snit de fleste af ramsløgbladene eller spinaten (gem lidt til pynt). Hak skalotteløgene og rør begge dele i mosen.
Smag mosen godt til med salt og peber. Hvis du bruger spinat, kan du også tilsætte 3-4 fed hakkede hvidløg.
Tilsæt raspen.
Kom halvdelen af rodfrugtmosen i en ovnfast form og fordel de bagte bønner ovenpå. Læg resten af mosen øverst og glat overfladen ud.
Skær nødderne i flager og pres dem lidt ned i mosen. Dryp med lidt olivenolie.
Sæt fadet i en 200 grader varm ovn og bag retten ca. 40 minutter, til den er gylden på overfladen.
Pynt med lidt grønne blade og evt. små tomater.
Servér fx en spicy spidskålssalat med chili til rodfrugtmosen.
tip
Du kan udelade bønnerne og i stedet give en bønnesalat eller en salat med perlebyg eller quinoa til rodfrugtmosen.
Her kan du finde opskrift på en anden rodfrugtmos med flere slags rodfrugter.
Det ser spændende ud. Måske vil jeg forenkle den lidt med bønner og bare en rodfrugt og alle de andre skønne ingredienser tak 🙏for i spirerende opskrifter 💪
Kære Hanne,
Ja, rodfrugtretten kan laves på mange måder: med blot én rodfrugt eller med flere. Jeg er glad for, at du kan bruge mine opskrifter. Hjertelig tak for din søde hilsen!
Kh Kirsten