Kirstenskaarup.dk

plantebaseret mad med masser af smag

fredag

23

august 2013

0

KOMMENTARER

minestrone – italiensk grøntsagssuppe

Skrevet af , Posted in supper

minestrone – italiensk grøntsagssuppe 

Den italienske klassiker, minestrone, er en dejlig suppe at lave, fordi man stort set kan bruge de grøntsager, man har lyst til. Det er altså bare med at kigge i grøntsagsskuffen og komme i gang.

 

100 g løg

100 g porretop eller 2 forårsløg

4 fed hvidløg

4 spsk olivenolie

ca. 1.200 g grøntsager. Du kan vælge hvidkål, blomkål, savojkål, blomkål, broccoli, rosenkål, kartofler, gulerødder, pastinakker, tomater, fennikel etc.

2 stilke bladselleri

ca. 2 l grøntsagsbouillon

en par håndfulde frisk basilikum, salvie, persille og/eller timian (eller 1-2 spsk tørrede krydderurter)

4 dl kogte bønner (fx store hvide bønner eller kidneybønner)

100 g pasta (penne, skruer, spaghetti etc.)

2-3 spsk tamari

2-3 spsk citronsaft

evt. tør ost

 

Hak og snit løg, porrer og hvidløg og svits dem i olien, til løgene er klare.

Skær de valgte grøntsager i små terninger og del blomkål og broccolii i små buketter.

Skær bladsellerien i tynde skiver.

Hæld bouillonen i gryden og tilsæt først evt. kartofler. Bring bouillonen i kog og tilsæt andre lidt grove grøntsager som pastinakker, rosenkål og hvidkål. Lad suppen simre under låg 5 minutter.

Tilsæt krydderurterne, bønnerne og pastaen. Hvis du bruger spaghetti, skal den brækkes i små stykker. Kog suppen endnu et par minutter.

Jeg bryder mig ikke om gulerødder, blomkål og broccoli, der er kogt for meget, så dem tilsætter jeg først de sidste 4 minutter af kogetiden. Men du kan efter smag tilsætte dem sammen med de andre grøntsager.

Suppen koges i alt 10-15 minutter.

Smag til med tamari og citronsaft.

Servér suppen drysset med lidt friske krydderurter og drys evt. også med reven tør ost.

 


Share

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.