søde kartofler med fyld af linser og svampe
Skrevet af Kirsten Skaarup, Posted in hovedretter
.
søde kartofler er powerfood
søde kartofler med fyld af linser og svampe
100 g sorte belugalinser eller grønne puylinser
4 store søde kartofler (ca. ¾ kg)
50 g skalotteløg
4 fed hvidløg
250 g brune champignon
3 spsk olivenolie
1 spsk røget paprika (evt. alm. paprika)
2-3 spsk citronsaft
2 spsk tamari
evt. lidt tør ost
persille
Kog linserne i vand, der dækker, 20 minutter. Afdryp dem.
Skrub kartoflerne helt rene eller skræl dem. Del kartoflerne i to og skær med en skarp kniv hele vejen rundt i kartoflerne ca. ½ cm inde.
Lav snit ned i kartoflerne og skær forsigtigt det meste af indmaden ud. Hak det udtagne.
Hak løg, hvidløg og champignon.
Varm olien op på en pande og svits løg og hvidløg et par minutter Tilsæt svampene og indmaden fra kartoflerne. Svits et par minutter. Tilsæt de kogte linser, paprika, citronsaft og tamari. Svits blandingen endnu 4-5 minutter og smag til med tamari, paprika og citronsaft.
Kom fyldet i kartoflerne. Top det godt op og sæt kartoflerne i et lavt ovnfast fad. Hæld lidt vand i bunden af fadet.
Du kan evt. drysse med lidt reven, tør ost.
Bag kartoflerne i en 200 grader varm ovn ca. 20 minutter.
Drys med hakket persille ved serveringen.
Servér en salat til, fx broccoli/blomkålssalat med nicoisedressing.
tip
Du kan erstatte de søde kartofler med almindelige store, faste kartofler.