Kirstenskaarup.dk

plantebaseret mad med masser af smag

mandag

26

august 2013

0

KOMMENTARER

linsesalat m. urte/hvidløgsdressing

Skrevet af , Posted in salater

.

lækre proteiner 

linser med valnødder og bladselleri

Du kan bruge enten de mørke belugalinser eller sorte bønner til salaten.

Du kan se belugalinserne på fotoet nedenfor i glasset tv.

 

linser 3 glashvidløg i skål

linsesalat m. urte/hvidløgsdressing 

150 g belugalinser eller sorte bønner

2 stilke bladselleri

2 spsk finthakket jalapenopeber (købes i glas i supermarkedet)

2 spsk finthakkede skalotteløg

25 g hakkede valnødder

dressing:

4 spsk olivenolie

2 spsk riseddike eller citronsaft

4 spsk hakket persille

2 spsk snittet mynte

1-2 fed hvidløg

Kog linserne i rigeligt vand 15-20 minutter. Hvis du bruger sorte bønner, så udblød dem natten over og kog dem i nyt vand 30-40 minutter.

Afdryp og afkøl linser eller bønner.

Snit bladsellerien fint og bland den i linserne sammen med jalapenopeber, skalotteløg og valnødder.

Rør en dressing af olie, eddike og urter. Pres hvidløget og tilsæt det sammen med et par spsk vand.

Smag godt til med salt og friskkværnet peber.

Hæld dressingen over salaten og vend rundt.

.

.

Share

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.