linsesalat m. urte/hvidløgsdressing
Skrevet af Kirsten Skaarup, Posted in salater
.
lækre proteiner
linser med valnødder og bladselleri
Du kan bruge enten de mørke belugalinser eller sorte bønner til salaten.
Du kan se belugalinserne på fotoet nedenfor i glasset tv.
linsesalat m. urte/hvidløgsdressing
150 g belugalinser eller sorte bønner
2 stilke bladselleri
2 spsk finthakket jalapenopeber (købes i glas i supermarkedet)
2 spsk finthakkede skalotteløg
25 g hakkede valnødder
dressing:
4 spsk olivenolie
2 spsk riseddike eller citronsaft
4 spsk hakket persille
2 spsk snittet mynte
1-2 fed hvidløg
Kog linserne i rigeligt vand 15-20 minutter. Hvis du bruger sorte bønner, så udblød dem natten over og kog dem i nyt vand 30-40 minutter.
Afdryp og afkøl linser eller bønner.
Snit bladsellerien fint og bland den i linserne sammen med jalapenopeber, skalotteløg og valnødder.
Rør en dressing af olie, eddike og urter. Pres hvidløget og tilsæt det sammen med et par spsk vand.
Smag godt til med salt og friskkværnet peber.
Hæld dressingen over salaten og vend rundt.
.
.