Kirstenskaarup.dk

plantebaseret mad med masser af smag

tirsdag

7

oktober 2014

0

KOMMENTARER

krydret linsegryde

Skrevet af , Posted in hovedretter

en smag af spicy Indien

linsegryde-11

krydret linsegryde

250 g røde linser

6 kardemommekapsler

1 spsk fennikelfrø

4 spsk olivenolie

250 g løg

4 fed hvidløg

1-2 tørrede chili efter smag

2 tsk gurkemeje

2 spsk finthakket ingefær

6-8 dl grøntsagsbouillon (vand + Herbamare)

450 g kartofler

250 g pastinak og/eller persillerod

400 g gulerødder, gerne forskellige farver

4 stængler bladselleri

2 dl sojafløde eller anden fløde

salt, peber, råsukker

lime- eller citronsaft

 

linsegryde-3

linsegryde-4

 

Skyl linserne godt og afdryp dem.

Tag kardemommefrøene ud af kapslerne og stød dem i en morter sammen med fennikelfrøene.

Rist krydderierne i en tør gryde, indtil de begynder at dufte. Hæld olien ved.

Hak løg og hvidløg og kom dem i gryden sammen med smuldret chili efter smag. Svits til løgene er klare.

Tilsæt gurkemeje, ingefær, linser og ½ l grøntsagsbouillon. Kog linserne under låg 10 minutter.

Skær kartofler og pastinak eller persillerod i terninger. Tilsæt dem og kog retten endnu 10 minutter.

Skær bladselleri og gulerødder i skiver og kom dem i gryden. Lad retten simre endnu 5-10 minutter.

Tilsæt sojafløden og smag til med salt, peber og citrussaft, evt. også ingefær og sukker.

Servér linseretten med kogte ris og evt. salat af bagte rødbeder og selleri.

 

linsegryde1

 

Print Friendly, PDF & Email
Share

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.