Kirstenskaarup.dk

plantebaseret mad med masser af smag

tirsdag

27

august 2013

0

KOMMENTARER

kartoffel-“lasagne”

Skrevet af , Posted in hovedretter

kartoffel-“lasagne”

kartoffellasagne.4

______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

300 g løg

1 helt hvidløg

4 spsk olivenolie

400 g frisk spinat eller 200 g frossen

1 spsk tørret oregano

¾ kg kartofler

150 g mozzarellaost

 

Skær løg og hvidløg i skiver og svits dem lidt hårdt i olien. De skal være gyldne. Sæt løgene til side.

.

kartoffellasagne.løg.

Vend spinaten i en gryde med det væde, der hænger ved. Spinaten skal blot falde sammen. Tø frossen spinat op.

Rør oreganoen i spinaten og smag til med salt og friskkværnet peber.

Skær kartoflerne i millimetertynde skiver. Brug gerne en mandolin.

Skær osten i tynde skiver.

Del kartoffelskiverne i tre lige store dele. Læg en portion taglagt i en bageform. Fordel halvdelen af spinaten og halvdelen af løgene på kartoflerne. Læg 1/3 af osten på. Drys med lidt salt og friskkværnet peber.

.

kartoffellasagne.5.

Læg endnu et lag spinat, løg og ost. Læg et lag kartofler øverst.

Pensl kartoflerne med lidt olivenolie og sæt dem i en 200 grader varm ovn 20 minutter.

Læg resten af osten på kartoflerne og bag dem færdige, 10-15 minutter, til overfladen er gylden.

.

kartoffellasagne.

Servér gerne en salat med heel korn til kartoffel”lasagnen”, fx en salat med perlebyg.

.

salat med perlebyg, squash og tranebær

squashsalat m. perlebyg.1.

Print Friendly, PDF & Email
Share

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.