kartoffel-“lasagne”
Skrevet af Kirsten Skaarup, Posted in hovedretter
kartoffel-“lasagne”
______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
300 g løg
1 helt hvidløg
4 spsk olivenolie
400 g frisk spinat eller 200 g frossen
1 spsk tørret oregano
¾ kg kartofler
150 g mozzarellaost
Skær løg og hvidløg i skiver og svits dem lidt hårdt i olien. De skal være gyldne. Sæt løgene til side.
.
Vend spinaten i en gryde med det væde, der hænger ved. Spinaten skal blot falde sammen. Tø frossen spinat op.
Rør oreganoen i spinaten og smag til med salt og friskkværnet peber.
Skær kartoflerne i millimetertynde skiver. Brug gerne en mandolin.
Skær osten i tynde skiver.
Del kartoffelskiverne i tre lige store dele. Læg en portion taglagt i en bageform. Fordel halvdelen af spinaten og halvdelen af løgene på kartoflerne. Læg 1/3 af osten på. Drys med lidt salt og friskkværnet peber.
.
Læg endnu et lag spinat, løg og ost. Læg et lag kartofler øverst.
Pensl kartoflerne med lidt olivenolie og sæt dem i en 200 grader varm ovn 20 minutter.
Læg resten af osten på kartoflerne og bag dem færdige, 10-15 minutter, til overfladen er gylden.
.
Servér gerne en salat med heel korn til kartoffel”lasagnen”, fx en salat med perlebyg.
.