salat af perlebyg, squash og tranebær
Skrevet af Kirsten Skaarup, Posted in salater
salat af perlebyg, squash og tranebær m. timiandressing
salat af perlebyg m timiandressing
100 g perlebyg
150 g squash
1 rød peberfrugt
1 stilk bladselleri
½ dl hakkede valnødder
½ dl tørrede, hakkede tranebær
frisk timian
dressing:
5 spsk olivenolie
2 spsk citronsaft
1 spsk finthakket skalotteløg
2 tsk tørret timian
Skyl perlebyggen godt og kog den i dobbelt mængde letsaltet vand ca. 20 minutter.
Afdryp perlebyggen, hvis der er væde tilbage. Afkøl kornene.
Skær squash og peberfrugt i terninger. Snit bladsellerien.
Bland perlebyg og grøntsager med valnødder og tranebær.
Rør en dressing af olie, citronsaft, 2 spsk vand, skalotteløg og timian.
Smag godt til med salt og friskkværnet peber og hæld dressingen over salaten.
Vend rundt i salaten og pynt med friske timianstilke.
Lækkert – lækkert !!!!!
Tusind tak, Tove. Det lyder som en super anbefaling af salaten!
Kærlig hilsen
Kirsten