jul er hjerternes fest – grøn jul er kærlighed til krop og klode
Skrevet af Kirsten Skaarup, Posted in festmad, julemad, nytår, nytårsmenu
.
ideer til alle julens og nytårets fester – nu med 50% rabat!
Så er vi kommet ind i dejlige december med klokkeklang og klejner – og masser af hyggelige sammenkomster, frokoster, mormormad, levende lys, duft af gran og masser af nisser.
Tidligere år har jeg i december udgivet en “julekalender” med en ny juleopskrift på bloggen hver dag i december.
I år har jeg samlet mine bedste jule- og nytårsopskrifter i en ny e-bog. Nu kan du få det hele samlet og skal ikke lede på bloggen, hver gang du skal finde inspiration til julens frokoster og middage og få ideer til grønne forretter, hovedretter, tilbehør og desserter.
.
julemiddagen er årets højdepunkt
Julemiddagen er årets højdepunkt. Traditionerne er nagelfaste: and, gås eller flæskesteg. Og dog: i disse år vil der i mange familier være værter eller gæster, som har valgt de animalske produkter fra. Ofte vil det være en søn eller datter eller deres kærester, som tager klimakampen alvorligt og dropper kødet. Andre har indset, at vi ikke kan pine og plage dyr for at spise dem.
Det kan være en udfordring, hvis man altid har spist traditionelt. Men netop juleaften bør maden ikke udgøre et problem, og det kan man undgå ved at servere (eller selv medbringe) noget, der ligner det, resten af selskabet spiser.
Med “Grøn mad til jul & nytår” ved hånden behøver du ikke at lede efter opskrifter rundt omkring. Her er det hele samlet i en farvemættet e-bog på 140 sider.
Prisen er kr. 99, – men i hele december tilbyder jeg bogen med 50% rabat, kr. 49,-. Bogen kan købes og downloades her: shop.madforlivet.com.
Der kan betales med visa/dankort eller mobil pay.
Når du har betalt og modtaget fakturaen, finder du et link i højre side, hvor du kan downloade bogen (vælg din computer – telefon og tablet fungerer ikke så godt til e-bøger). Lav gerne en mappe til e-bogen, så du altid kan finde den igen.
.
e-bogen har fået en fin modtagelse
“Grøn mad til jul & nytår” har fået mange fine ord med på vejen.
Min gode kollega Helle fra “Veganermor” skriver bl.a. “Julepostej med æbler og svedsker er blot én af mange lækre juleopskrifter i Kirsten Skaarup’s nye jule e-bog, “Grøn mad til jul og nytår”. En skøn, skøn, inspirerende e-bog med masser af lækre opskrifter … For mig er det en drømmebog”.
“Seniortiden” skriver: “Bogen er fyldt med spændende og lækre grønne opskrifter, som passer perfekt ind i vores nye livsstil.”
En anden god kollega, Anette fra “Mad for livet”, skriver: “… en omfattende e-bog, den er fyldt til randen med lækkerier og netop i disse år, hvor også julens faste madtraditioner er under forvandling, finder du alt, hvad du har brug for i Kirstens e-bog; masser af nye, lækre og plantebaserede opskrifter til jul og nytår.
Kirstens opkskrifter er forrygende, altid velsmagende og klimakærlige, og savner du lækre opskrifter til højtidens forretter, hovedretter, tilbehør, julefrokoster eller desserter, så er dette lige bogen for dig. Bogen er GOD, smuk og sjov og mega inspirerende, og den får mine varmeste anbefalinger.”
I bogen er der både de klassiske grønne juleretter – men også helt nye smagsoplevelser, bl.a. denne fyldte aubergine:
.
aubergine med spicy fyld
.
en lækker tærte med jordskokker og trøffelcreme
.
små porrepakker med sød misosovs
.
sprød toast med valnøddemousse – perfekt til nytårsaften
.
e-bog med grønne opskrifter til jul og nytår Grøn mad til jul & nytår Kirsten Skaarups jule- og nytårsopskrifter klimakærlig julemad plantebaseret julemad plantebaseret nytårsmad vegansk julemad vegansk nytårsmad
Kære Kirsten.
Hvor ser det spændende ud med jule opskriftssamlingen. Desværre “gør” jeg ikke i e-bøger. Har du planer om at udgive den i traditionel bogform?
mvh Hanne Rohde Jensen
Kære Hanne,
Det er dejligt at høre. Tusind tak. Måske kommer bogen i papirudgave i en udvidet form i efteråret 24.
Kh Kirsten
Hej Kirsten skønt mad altid 🩷 jeg har forsøgt at købe Grøn mad til nytår og jul der må være sket en fejl for jeg kunne ikke dawnlode den blev lidt hed om ørene tænkte om det kunne være snyd har prøvet på anden måde at få kontakt men det har været umuligt vil ikke være til ulejlighed tænker også på hvis der er nogen der udnytter din flotte hjemmeside 🥲 tak for god mad venligst Gitte
Kære Gitte,
Jeg tror, alle problemer er løst. Rigtig god fornøjelse med bogen.
Kh Kirsten
Hej Kirsten
Jeg måtte eje din julebog – ved ikke hvor mange af dine kogebøger, som jeg nærmest har slidt op siden primo 80-erne.
En ny udfordring er, at mine kræfter er blevet mindre, og jeg derfor har brug for at lave maden på forhånd og meget gerne i så god tid, at den kommer en tur i fryseren.
Ved godt, at du og mange andre selvfølgelig tænker i frisklavet mad – men kunne du overveje at tilføje en kommentar, hvis nogle af dine retter er fryseegnede eller kan laves dagen før (det skriver du ind i mellem).
Jeg er i gang med at skrive bogen: “Værtindemanualen for os med få kræfter” – for vi er faktisk nogle stykker der af den ene eller den anden grund ikke har så mange.
Kh
Mona
Kære Mona,
Hvor er det dejligt, at du har glæde af mine kogebøger. Det glæder mig virkelig meget.
Og ja: det er dejligt at tilberede mad på forhånd og evt. sætte den i fryseren.
Generelt kan mad sagtens holde sig fra den ene dag til den anden, så du kan altid tilberede mad dagen i forvejen og sætte den i køleskabet.
Vil du være endnu mere på forkant, er der fryseren. Jeg har ikke kapacitet til at afprøve, om alle retter er fryseegnede. Jeg skriver det oftest i opskriften, hvis jeg ved, at det virker.
Ellers kan jeg anbefale dig at lave en lille prøve. Når du har lavet en ret, sætter du en lille portion i fryseren og tjekker næste dag om det er OK.
Det lyder spændende med en værtindemanual. Held og lykke med bogen.
Kh Kirsten
Hej Kirsten
Jeg købte din enig 1/12 2023 – kan se at jeg betalte den med mobilpay samme dag til Sophia helse APSKl. 11:06 – men jeg kan ikke finde den i min mailpostkasse ?
Kære Pernille,
Det er jeg ked af at høre. Har du tjekket i din spam-mail?
Jeg har sendt din besked videre til distributøren, så jeg regner med, at du får bogen sendende. Sig endelig til, hvis den ikke kommer.
Glædelig jul og godt nytår.
Kh Kirsten
Abonnér på bloggen via email
Velkommen
Kategorier
Søg efter opskrift her
Top Posts & Pages
Nyeste opskrifter
Seneste kommentarer
Ny bog om dansk nationalklenodie
Klimakærlige opskrifter med plantefars
Supper & Co.– superfood supper
powerfood revolutionen – detox kroppen, boost immunforsvaret og få masser af energi – netop solgt til udgivelse i Tyskland
det æltefri grydebrød
den lille grønne for madpakkespisere
Supper
Text 0
Text 0
Text 1
Text 0
Text 0
Salater
Hovedretter
Brød
Text 0
Text 1
Text 2
Text 3
gulerodsbøffer
indisk curry med auberginer og cashewnødder
bagt blomkål m quinoa og svampe
simregryde med svampe, æbler og rosmarin
ovnbagt rodfrugtmos med linser
majsbøffer med svampe
spidskålsruller med linsefyld og sennepssovs
squash- og tomattærte med jordnøddebund
burgerbøffer af squash m kantareller
grillet polenta m kulørte tomater og “oste”sovs
spidskålssalat med mango og blåbær
grønt-i-grønt squash-lasagne
sommerens hit: hot “chicken” wings – BBQ på den kloge måde!
romerske broccolikarbonader
spidskålssalat med fersken og dild
romersk bønnesalat
gulerods- og bønnepaté
mandelfrikadeller
porrepaté med valnødder
valnøddefalafler i tomatsovs
nøddefrikadeller med lilla spidskålssalat
boller i karry anno 2016
squashfrikadeller med tilbehør
indisk curry med kokosbrød
spidskålssalat med brombær og valnødder
kartoffelsalat med valnødder og dild
tagine med fennikel, oliven og dukkah
glutenfri kerne-knækbrød
spinatlasagne med svampe
Tilmeld
To find out more, including how to control cookies, see here: Cookie Policy