grøn gazpacho m. grillet majs
Skrevet af Kirsten Skaarup, Posted in supper
grøn gazpacho m. grillet majs
__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
1 agurk
1 stor grøn peberfrugt
1 stor avocado
1 grøn chili (kan udelades)
2 skiver tørt hvedebrød
2 spsk hakket skalotteløg
2 fed presset hvidløg
en håndfuld basilikumblade
ca. 8 dl grøntsagsbouillon
1 limefrugt
2 spsk olivenolie
2 majskolber
Skær grøntsagerne i terninger. Fjern kerner og frøstol fra peberfrugten og chilien. Du kan evt. lægge peberfrugten under grillen og flå skindet af, se her hvordan du gør.
Kom grøntsager, brød, løg, basilikum og bouillon i blenderen og blend suppen til den er ensartet.
Tilsæt mere bouillon, hvis suppen er for tyk.
Rør saft af 1/2 limefrugt og olivenolie i suppen og smag til med salt, peber, et nip råsukker og evt. mere limesaft.
Skær hver majskolbe i tre skiver og pensl dem med olie. Stil dem i en bageform og grill dem i ovnen, til de er gyldne.
Sæt stykkerne på spyd og servér dem sammne med suppen.
.