græskarsuppe med dildkroner
Skrevet af Kirsten Skaarup, Posted in supper
græskarsuppe med dildkroner
_______________________________________________________________________________________________________________________________
3 skalotteløg
4 fed hvidløg
4 spsk avocado- eller olivenolie
200 g kartoffel
200 g selleri
400 g hokkaidogræskar
ca. 7 dl grøntsagsbouillon
4 dildkroner
ca. 3 dl havre- eller sojamælk
citronsaft
græskarkerner
Hak løg og hvidløg og svits dem i olien 3-4 minutter.
Skær de tre slags grøntsager i terninger og kom dem i gryden sammen med bouillonen og tre dildkroner.
Læg låg på gryden og lad suppen simre 10-15 minutter.
Tag dildkronerne op og purér suppen i blenderen.
Hæld suppen tilbage i gryden og tilsæt mælken. Tilsæt mælk og/eller bouillon til konsistensen er passende.
Varm suppen igennem og smag til med slat, peber og citronsaft.
Pynt suppen med lidt af den sidste dildkrone og servér.