bagte tomater med fyld af sorte ris
Skrevet af Kirsten Skaarup, Posted in hovedretter
bagte tomater med fyld af sorte ris
_______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
75 g sorte ris
25 g solsikkekerner
100 g porre
4 fed hvidløg
olivenolie
50 g rosiner
75 g fetaost
2 spsk hakket mynte
2 spsk hakket persille
1 tsk smuldret tørret salvie
8 store tomater, gerne bøftomater
Kog risene i dobbelt mængde vand ca. 25 minutter. Afdryp risene, hvis der er mere vand tilbage.
Rist solsikkekernerne gyldne på en tør pande.
Snit porre og hvidløg og svits dem gyldne i 2 spsk olivenolie.
Hak rosinerne og smulder fetaosten.
Skær et ”låg” af tomaterne og tag forsigtigt indmaden ud. Fjern kernerne og hak resten.
Bland tomatkødet i risene sammen med alle de øvrige ingredienser. Smag til med salt og peber.
Retten kan tilberedes hertil i god tid.
.
.
Pres fyldet godt sammen i tomaterne og sæt dem i en ovnfast form (servér overskydende fyld til tomaterne separat). Dryp med lidt olivenolie og læg ”lågene” på. Hæld lidt kogende vand i formen.
Sæt tomaterne i en 200 grader varm ovn ca. 20 minutter.
.
Servér fx brød og bagte “roset”kartofler til tomaterne.
.
__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
_______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________