ramsløgolie
Skrevet af Kirsten Skaarup, Posted in tilbehør
.
du kan lige nå at lave en lækker olie
Ramsløgene dækker stadig store arealer i mange skove og moser. Nu står de i fuld blomst, som varsel om, at inden længe trækker de sig tilbage under jordens overflade.
Men du kan lige nå at lave en aromatisk, meget lækker olie af de grønne blade. Og det er supernemt.
.
Du kan med fordel lave større portion end de 2 dl, jeg foreslår. Du kan fx to- eller tredoble olien.
Ramsløgolien holder sig mindst 6 måneder i køleskabet.
Den smukt grønne olie egner sig især til at dryppe på en suppe.
.
ramsløgolie
100 g ramsløg
2 dl raps- eller olivenolie
Vask ramsløgene grundigt og snit dem.
Varm olien op til ca. 60 grader og tilsæt ramsløgene. Vend dem rundt i olien til de er helt varmebehandlede. Fjern gryden fra varmen.
Lad ramsløgene stå i olien til næste dag.
Hæld ramsløg og olie i en fin si og pres så meget af olien ud som muligt.
Hæld olien på en flaske.
Olien kan holde sig i køleskabet i flere måneder.
Brug de oliepressede ramsløg i et brød eller en suppe, evt. en postej eller frikadeller.
.
.
Tak for opskriften Kirsten. Det lyder som en god idé, også til værtindegave 🙂
Har du prøvet at blende det hele, inden du hælder det på flaske? Jeg tænker, man måske kan bruge det som en dressing.
Kære Myrna,
Tak for din hilsen. Jo, olien som værtindegave er en vældig god idé. Jeg tror, alle vil blive lykkelige for sådan en lille guldklump.
Og ja, jeg har prøvet at blende det hele, og det er fint til dressing. Men som kun olie, bliver der for meget bundfald.
Kh Kirsten
Det tænkte jeg også på!
Tak, og jeg følger dig i forvejen.
Kh. Helle
Nb! Spises der igen på Mantziusgården, når tiden her er overstået?
Skære Helle,
Ja, det er godt med nye ideer.
Jeg tror bestemt, at der fortsættes på Manziusgården. Jeg er ikke så meget involveret mere, men hold øje på deres Facebook-side (https://www.facebook.com/GroenMandag/).
Kh Kirsten
Bundfaldet undgår man, hvis olien først hældes gennem en si, derefter gennem et kaffefilter.
Allervenligst Pia
Kære Pia,
Tak for den fine info. Det lyder som en rigtig god idé.
Kh Kirsten