Kirstenskaarup.dk

plantebaseret mad med masser af smag

mandag

25

maj 2020

12

KOMMENTARER

ramsløgolie, syltede og frosne ramsløgfrø

Skrevet af , Posted in tilbehør

.

lav en lækker ramsløgolie

Ramsløgene dækker store og små arealer i mange skove. De grønne lancetformede blade kommer frem i marts/april og trækker sig tilbage under jordens overflade igen sidst på foråret. Inden da blomstrer de med smukke hvide blomster, som er fine at bruge i salater.

Efter blomsterne kommer de små grønne frø, som kan lægges i en eddikelage (smag frugteddike til med sukker og salt), hvor de holder sig i flere måneder. De mister dog den smukke grønne farve. Hvis du vil bevare farven, kan du fryse frøene og bruge dem som drys på salater, supper eller smørrebrød.

.

syltede ramsløgfrø

Du kan også lave en aromatisk, meget lækker olie af de grønne blade. Og det er supernemt.

Ramsløgblade kan fryses. De lægges ubehandlede i fryseren.

OBS: forveksl ikke ramsløgblade med blade af liljekonval, der er giftige. Lugt til bladene. Ramsløgblade dufter tydeligt af hvidløg.

.

Du kan med fordel lave en større portion end de 2 dl, jeg foreslår. Du kan fx to- eller tredoble olien.

Ramsløgolien holder sig mindst 6 måneder i køleskabet.

Den smukt grønne olie egner sig især til at dryppe på en suppe.

.

ramsløgolie

100 g ramsløg

2 dl raps- eller olivenolie

 

Vask ramsløgene grundigt og snit dem.

Varm olien op til ca. 60 grader og tilsæt ramsløgene. Vend dem rundt i olien til de er helt varmebehandlede. Fjern gryden fra varmen.

Lad ramsløgene stå i olien til næste dag.

Hæld ramsløg og olie i en fin si og pres så meget af olien ud som muligt.

Hæld olien på en flaske.

Olien kan holde sig i køleskabet i flere måneder.

Brug de oliepressede ramsløg i et brød eller en suppe, evt. en postej eller frikadeller.

.

..

pesto af ramsløgblade

Pesto er endnu en oplagt ting at lave af ramsløgblade.

Se opskriften her.

.

Print Friendly, PDF & Email
Share

12 Kommentarer

  1. Myrna Sandholdt
  2. Helle Skaarup
  3. Pia List
  4. Trine
  5. Trine
  6. Henriete Tost

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.