kirstenskaarup.dk

torsdag

19

marts 2015

1

KOMMENTARER

biksemad med spejlæg

Skrevet af , Posted in hovedretter

 21. marts 2015

 

en god salat til madpakken

hvidkalssalat.rød-hvid

Kål er kærlighed. Kærlighed til kroppen. Kål er proppet med gode næringsstoffer, og selv om jeg glæder mig til de nye sommergrøntsager, er er både rødkål og hvidkål stadig værd at sætte tænderne i.

Her er en salat med rødkål og hvidkål med hasselnødder, som er en fin frokostsalat, måske sammen med et par bønnefrikadeller og et godt stykke brød.

Se opskriften på salaten her.

 


 

19. marts 2015

 .

rester på den lækre måde

biksemad.2

Biksemad er en reste-ret. Som ordet siger, er det noget man bikser sammen, og man har frit slag med hensyn til, hvad man kommer i sin biksemad. Biksemad er en fremragende måde at undgå madspild på.

Jeg har meget sjældent selv noget til overs, så derfor starter jeg min biksemad fra bunden. Men du kan sagtens bruge en rest kogte kartofler eller kogte rødbeder eller andre rester fra den foregående dag. Hvis du bruger kogte eller bagte rødbeder, undgår du at resten af grøntsagerne får en rødlig kulør, da kogte rødbeder først skal vendes i retten til sidst.

 

biksemad med spejlæg

200 g løg

4 fed hvidøg

olie til stegning

200 g svampe, champigon, østershatte, shiitake etc.

2-3 spsk citronsaft

1,5 kg faste grøntsager, fx kartofler, rødbeder, pastinakker/persillerødder, jordskokker, gulerødder, evt. også blomkål, broccoli etc.

tamari (soja)

4 æg

frisk timian eller anden krydderurt

evt. engelsk sovs

 

Skær løgene i både og hak hvidløgene. Steg de to slags løg gyldne i lidt olie og fjern dem fra panden.

Skær svampene i strimler eller i kvarte. Svits dem i et par spsk olie til de er let gyldne. Hæld citronsaften på og drys med lidt salt og peber. Fjern svampene fra panden.

Skær de valgte grøntsager i små terninger. Hvis du også bruger kål, så del den i små buketter.

Kom først de hårdeste grøntsager på panden. Start med kartoflerne og steg dem i lidt olie til de er let gyldne. Tilsæt herefter rødbederne (hvis du ikke bryder dig om at de øvrige grøntsager tager farve fra rødbederne så steg dem for sig selv).

Kom herefter pastinakker/persillerødder på panden. Læg låg på panden og lad grøntsagerne stege sagte nogle minutter og tilsæt så jordskokker, gulerødder og evt. kål.

Når alle grøntsagerne er næsten møre, så kom løg og svampe på panden og varm det hele igennem.

Smag til med tamari og peber.

Steg fire spejlæg og servér dem på toppen af biksemaden. Drys med en frisk krydderurt og giv evt. engelsk sovs til separat.

 

biksemad

tip

Hvis du ikke spiser æg, så kom et par håndfulde kogte bønner, linser eller kikærter i biksemaden. Du kan også tilsætte små stegte terninger af tofu.

Hvis du alligevel har gang i ovnen og fx bager brød, kan du også bage terningerne af grøntsager i ovnen. Vend dem i lidt olie, salt og peber og læg dem på en bageplade. Bag terningerne ved 200 grader ca. 20 minutter. Vend rundt i dem engang imellem.

 

biksemad.1

 

Print Friendly, PDF & Email
It's only fair to share...Share on FacebookShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestTweet about this on TwitterEmail this to someone
Share

1 Kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *