nougat-is med frisk frugt
Skrevet af Kirsten Skaarup, Posted in desserter
.
forfriskning i hedebølgen – verdens nemmeste is
Her i årets varmeste dage er det skønt med en kølende isdessert. Jeg tror, jeg tør vove at sige, at denne is er den nemmeste plantebaserede is, der findes.
.
isen kan nydes med al slags frugt
Du kan nyde isen blot som den er – eller med din foretrukne form for frugt.
Jeg har som ekstra smagsgiver valgt nougat, men du kan fx også vælge vanille, chokolade, frugt etc., hvis du vil undgå sukkeret.
Fløden er piskbar sojafløde. Denne plantefløde indeholder nogle tilsætningsstoffer, og vil du undgå dem, så vælg kokosfløde i stedet. Se opskrift på vaniljeis med bær og pistacienødder.
Jeg har tilsat lidt spiritus til opskriften for at udgå krystallisering.
.
nougat-is med frugt
(4 personer)
75 g rørsukker
2 1/2 dl piskbar sojafløde
2 spsk flormelis
2 spsk rom eller anden spiritus
frisk frugt
evt. chokolade”caviar” eller reven chokolade
.
Smelt sukkeret på en pande og hæld det i en form i et tyndt lag. Lad sukkeret afkøle og stivne.
Læg det stivnede sukker i en plasticpose og knus det med fx en kagerulle eller slå med noget tungt, så det deles i små bitte stykker.
Pisk fløden stiv med flormelis og vend forsigtigt den knuste nougat i iscremen. Vend også forsigtigt den valgte spiritus i cremen.
Hæld iscremen i en beholder og sæt den i fryseren. Vend rundt i isen et par gange, inden den fryser helt fast.
Du kan også lave isen i en ismaskine.
Pynt med frisk frugt og evt. chokolade.
.
.
is med nougat is uden æg og fløde lynhurtig is nougatis piskbar sojafløde plantebaseret nougatis vegansk nougatis
Jeg synes virkeligt det er ulækkert og ærgerligt at plantefløde og også mange plantemælk er tilsat solsikkeolie, palmeolie, kokosfedt og en del andre mærkelige tilsætningsstofferne. Fx piskbart soyafløde. Det kan da umuligt være sundt. Almindelig dansk, økologisk, piskefløde. Det må da på alle måder være bedre !!!
Ingredienser:
sojadrik 75% (vand, sojabønner), kokosfedt 5%, palmefedt 5%, invertsukkersirup, Emulgator: mono- og dyglicerider af spiselige fedtsyrer (vegetabilske), Fortykningsmidler: cellulose og natriumalginat, surhedsregulerende midler: kaliumphosphat og mononatriumcitrat, Salt, Aroma (vegetabilsk)
Mvh. Nete.
Kære Nete,
Jeg er helt enig med dig. Plantebaserede “mælke”produkter er bestemt ikke optimale. Der er forskellige grunde til alligevel at vælge plantefløde. Den ene kan være, som Annette skriver, at man ikke kan tåle animalske mælkeprodukter.
I mit tilfælde finder jeg det mindre skadeligt at indtage plantefløde end at udnytte køer til at producere mælk. Det liv vi byder dyrene, kan jeg ikke acceptere – og heller ikke den skade de forvolder på klimaet, og derfor bruger jeg disse planteprodukter – engang imellem. Det er et valg mellem pest og kolera.
Kh Kirsten
Tak for dit svar og begrundelse for valg. Nogle køer som går på de arealer, der bliver drevet som ekstensiv landbrug og med formålet at pleje græs- og naturarealer, har virkeligt et godt ko liv og det er et godt godt formål med pleje af for naturen.
Vores valg er jo vores eget og jeg vil stadig hellere købe økologisk mælk eller gårdmælk frem for plantemælk med tilsætning.
Men måske kunne du beskrive, hvordan man selv laver plantemælk, forskellige variationer, fremgangsmåde og holdbarhed. Det ville jeg bedre kunne bruge. Aldrig om jeg kunne drikke/bruge plante mælk, der er så forarbejdet 😳
Mvh Nete
Kære Nete,
Det er meget, meget dejligt, at nogle køer har et godt liv. Det er desværre bare alt for få, men som sagt er min begrundelse for at vælge planteprodukter en anden.
I min bog “Powerfood revolutionen” har jeg opskrifter på forskellige former for plantemælk. Desværre er bogen helt udsolgt, men du kan låne den på biblioteket.
Jeg vil komme tilbage til hjemmelavet plantemælk på bloggen inden alt for længe.
Kh Kirsten
❤️👍🏼🙂
Tja… jeg kan kun give dig ret. For os der ikke kan tåle mælkeprotein kan de være et alternativ. Vi bruger dog det tykke fra kokosmælk, som piskes op. Med kokospalmesukker, vanilje og en smule johannesbrødkernemel giver det en god base a la flødeis.
Kære Annette,
Tak for din hilsen. Se mit svar til Nete – og tak for dit input om kokosmælk og din opskrift på plantebaseret is. Som du måske så i mit indlæg, linker jeg til to andre is-opskrifter, der også bruger kokosfløde.
Kh Kirsten
God ide med ren kokosmælk Annette
♥️
Kære Kirsten!
Indtil jeg læste dit indlæg her, var jeg af den opfattelse, at nice-cream bestod af blendede frosne bananer, evt. tilsat andre frugter, chokolade, kakao, vanilje, lucuma eller nødder som smagsgiver? Jeg bruger bananer som hovedingrediens, når jeg laver plantebaseret is, og hvis det skal være ekstra fint, tilsætter jeg kokosfløde eller hjemmelavet cashewfløde, for jeg undgår helst alle de tilsætningsstoffer, der er i plantefløde. Når jeg tilsætter bær som smagsgiver, tilføjer jeg et par dadler eller lidt kokossukker for at søde isen en smule.
Kærlige sommerhilsener
fra
Merete.
Kære Merete,
Jamen, du har da helt ret! Nicecream er lavet med frosne bananer. Jeg beklager, at jeg var lidt for hurtig med min is-tekst!
Jeg kan godt forstå, at du undgår tilsætningsstofferne, og din is lyder rigtig lækker. Du har sikkert set, at jeg også har et par forslag med kokosfløde som hovedingrediens.
Mange varme og kærlige sommerhilsener tilbage til dig
fra Kirsten
Kære Kirsten!
Ja, jeg har set dine øvrige opskrifter på is med kokosfløde – jeg har dog ikke forsøgt mig med dem, for jeg kan godt lide min blanding af banan og kokosfløde eller cashewfløde og tænker, at det bliver for meget kokosfløde, hvis den bruges alene. Med en grundopskrift kan isen jo varieres i det uendelige, så det bliver jo aldrig kedeligt med is – og de slet ikke her i sommervarmen, hvor man jo nærmest kan leve af is alene. 🙂 Dette må vist blive et kærligt men bestemt spark til mig selv, så jeg kommer i gang med at måle ingredienser af til mine bedste is-varianter, så der kan komme et par gode opskrifter ud af det.
Varme og kærlige sommerhilsener
fra
Merete.
Kære Merete,
Jeg synes din is-opskrift lyder rigtig lækker, så der er ingen grund til at skifte til andet.
Hvis du har lyst til at dele med os andre, vil det være hyggeligt – og velsmagende er jeg sikker på!
Kh Kirsten
Abonnér på bloggen via email
Velkommen
Kategorier
Søg efter opskrift her
Top Posts & Pages
Nyeste opskrifter
Seneste kommentarer
Ny bog om dansk nationalklenodie
Klimakærlige opskrifter med plantefars
Supper & Co.– superfood supper
powerfood revolutionen – detox kroppen, boost immunforsvaret og få masser af energi – netop solgt til udgivelse i Tyskland
det æltefri grydebrød
den lille grønne for madpakkespisere
Supper
Text 0
Text 0
Text 1
Text 0
Text 0
Salater
Hovedretter
Brød
Text 0
Text 1
Text 2
Text 3
gulerodsbøffer
indisk curry med auberginer og cashewnødder
bagt blomkål m quinoa og svampe
simregryde med svampe, æbler og rosmarin
ovnbagt rodfrugtmos med linser
majsbøffer med svampe
spidskålsruller med linsefyld og sennepssovs
squash- og tomattærte med jordnøddebund
burgerbøffer af squash m kantareller
grillet polenta m kulørte tomater og “oste”sovs
spidskålssalat med mango og blåbær
grønt-i-grønt squash-lasagne
sommerens hit: hot “chicken” wings – BBQ på den kloge måde!
romerske broccolikarbonader
spidskålssalat med fersken og dild
romersk bønnesalat
gulerods- og bønnepaté
mandelfrikadeller
porrepaté med valnødder
valnøddefalafler i tomatsovs
nøddefrikadeller med lilla spidskålssalat
boller i karry anno 2016
squashfrikadeller med tilbehør
indisk curry med kokosbrød
spidskålssalat med brombær og valnødder
kartoffelsalat med valnødder og dild
tagine med fennikel, oliven og dukkah
glutenfri kerne-knækbrød
spinatlasagne med svampe
To find out more, including how to control cookies, see here: Cookie Policy