Kirstenskaarup.dk

plantebaseret mad med masser af smag

mandag

26

august 2013

0

KOMMENTARER

svampe-“sandwich” m. nøddefyld

Skrevet af , Posted in hovedretter

 

svampe med lækkert fyld

 porcinisandwich

De fyldte svampe er eksempel på en kalorielet og billig ret – en rigtig januarret – der samtidig er meget lækker. Her er ingen grund til afsavn!

Hvis det er store sultne mænd, der skal spise denne ret, så beregn 2 “sandwich” pr. sulten person.

Svampe og pommes frites kan tilberedes samtidig i ovnen.

 

svampe som i Laos

fyldte-svampe

Disse fyldte svampe har jeg spist i Laos. De har fyld af hakkede svampe, gulerødder, løg og hvidløg.  Svampene er lagt sammen med fyldet, vendt i en let dej og friturestegt. Svampene blev serveret med sojasovs, friskkværnet peber og klisterris.

Du kan tilberede svampene nedenfor på samme måde.

 

svampe-“sandwich” m. nøddefyld

8 store porcinisvampe

75 g hasselnødder

50 g skalotteløg

4 fed hvidløg

2 spsk olivenolie

1 spsk tørret oregano

4 spsk svampetapenade (kan evt. udelades)

2-3 spsk tamari (soja)

½-1 spsk citronsaft

2-3 spsk rasp

1 bdt persille

 

Fjern stokkene fra svampene og steg svampene på en grillpande til de har mørke striber. Har du ikke en grillpande, så steg svampene på en almindelig pande i lidt olivenolie, 2-3 minutter på hver side.

Hak hasselnødderne mellemfint med en kniv. Rist dem gyldne på en tør pande og sæt dem til side.

Hak stokkene fra svampene samt skalotteløgene og hvidløgene.

Svits de tre hakkede ingredienser i olien, til løgene er klare.

Bland løg, nødder, oegano og svampetapenade.

 

svampetapenade

hasselnødder

Tilsæt tamari og smag til med citronsaft og evt. mere tamari.

Rør raspen i blandingen og lad den stå et kvarters tid. Vurdér konsistensn. Måske skal der lidt mere rasp i.

Læg fire af svampene i en smurt bageform, drys med lidt salt og fordel nøddefaren på svampene. Læg de fire resterende svampe øverst og klem ”sandwichene” lidt sammen.

porcinisandwich.1

porcinisandwich.4

 

Sæt svampene i en 200 grader varm ovn 10-15 minutter.

Drys med hakket persille ved serveringen.

Servér fx onvbagte pommes frites og fennikel-tzatziki til.

pommes frites

fennikeltzatziki.1

 

porcinisandwich.5

 

 

Share

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.