svampe-“sandwich” m. nøddefyld
Skrevet af Kirsten Skaarup, Posted in hovedretter
svampe med lækkert fyld
De fyldte svampe er eksempel på en kalorielet og billig ret – en rigtig januarret – der samtidig er meget lækker. Her er ingen grund til afsavn!
Hvis det er store sultne mænd, der skal spise denne ret, så beregn 2 “sandwich” pr. sulten person.
Svampe og pommes frites kan tilberedes samtidig i ovnen.
svampe som i Laos
Disse fyldte svampe har jeg spist i Laos. De har fyld af hakkede svampe, gulerødder, løg og hvidløg. Svampene er lagt sammen med fyldet, vendt i en let dej og friturestegt. Svampene blev serveret med sojasovs, friskkværnet peber og klisterris.
Du kan tilberede svampene nedenfor på samme måde.
svampe-“sandwich” m. nøddefyld
8 store porcinisvampe
75 g hasselnødder
50 g skalotteløg
4 fed hvidløg
2 spsk olivenolie
1 spsk tørret oregano
4 spsk svampetapenade (kan evt. udelades)
2-3 spsk tamari (soja)
½-1 spsk citronsaft
2-3 spsk rasp
1 bdt persille
Fjern stokkene fra svampene og steg svampene på en grillpande til de har mørke striber. Har du ikke en grillpande, så steg svampene på en almindelig pande i lidt olivenolie, 2-3 minutter på hver side.
Hak hasselnødderne mellemfint med en kniv. Rist dem gyldne på en tør pande og sæt dem til side.
Hak stokkene fra svampene samt skalotteløgene og hvidløgene.
Svits de tre hakkede ingredienser i olien, til løgene er klare.
Bland løg, nødder, oegano og svampetapenade.
Tilsæt tamari og smag til med citronsaft og evt. mere tamari.
Rør raspen i blandingen og lad den stå et kvarters tid. Vurdér konsistensn. Måske skal der lidt mere rasp i.
Læg fire af svampene i en smurt bageform, drys med lidt salt og fordel nøddefaren på svampene. Læg de fire resterende svampe øverst og klem ”sandwichene” lidt sammen.
Sæt svampene i en 200 grader varm ovn 10-15 minutter.
Drys med hakket persille ved serveringen.
Servér fx onvbagte pommes frites og fennikel-tzatziki til.