sprøde grønkålschips
Skrevet af Kirsten Skaarup, Posted in tilbehør
chips med god samvittighed
Vi ved det godt: chips er usundt og fyldt med tomme kalorier.
Her er løsningen: bag grønkålsblade nogle få minutter i ovnen, og du har dejligt knasende sunde chips.
Chipsene kan også smuldres og bruges som drys på salater, supper og andre retter.
grønkålsblade
olivenolie
maldonsalt
Vask et passende antal grønkålsblade og tør dem godt med et viskestykke.
Riv kålen af den kraftige midterribbe. Del kålen i mundrette stykker.
Pensl kålstykkerne med olivenolie og drys med lidt maldonsalt.
Læg kålen på en bageplade og tør dem i en 180 grader varm ovn 4-5 minutter. Hold øje med chipsene. De får lynhurtigt for meget.
Du kan servere chipsene sammen med ovnbagte rodfrugtchips – eller du kan drysse dem på supper og salater, se fx grønkålssuppen med æble og grønkålschips eller hvidløgssuppe med mandler, grønkålspesto og sprøde grønkålschips.
rodfrugtchips