spaghetti med svampe
Skrevet af Kirsten Skaarup, Posted in hovedretter
spaghetti med svampe
___________________________________________________________________________________________________________________________________
350-400 g spaghetti (gerne linguine af spelt)
100 g løg
4 fed hvidløg
4 spsk olivenolie
250 g blandede svampe (fx rørhatte, støvbold, kantareller etc.)
2 spsk citronsaft
4 tomater
8 sorte oliven
1 bdt persille
4 stilke bronzefennikel (kan undværes)
Kom pastaen i rigeligt kogende vand tilsat lidt salt. Kog den som angivet på pakningen.
Rist imens svampene: hak løg og hvidløg og svits dem i olien. Skær svampene i skiver og tilsæt dem. Svits til svampene er gennemstegte. Hæld citronsaft og lidt af kogevandet ved.
Smag godt til med salt og peber – og måske et nip sukker.
Skær tomaterne i terninger (fjern kernerne) og hak de sorte oliven.
Afdryp pastaen og servér den portionsvis med svampene på toppen. Drys med tomater, oliven og hakket persille. Læg evt. en dusk bronzefennikel ved.
tip
Du kan tilsætte 1 dl sojafløde eller piskefløde til svampene.
Du kan give reven parmeanost eller vegansk ost til.