SKAARUP’S SKØNNE SPAREKØKKEN: gruuuuelig god Halloweensuppe
Skrevet af Kirsten Skaarup, Posted in hovedretter, Skaarups skønne sparekøkken, supper
.
kom til messe og få et godt bogtilbud
❤️
ugens suppe er med græskar, knas og kerner – hovedret
græskarsuppe er et must til Halloween
Her på bloggen serveres udelukkende fedt- og kødfrit valgflæsk. Jeg ønsker er godt og GRØNT valg. Det er godt for dig og mig og hele den jord, der er vores allesammens hjem.
Sparekøkkenet fortsætter med alt i én gryde. Det er simpelt hen den billigste måde at tilberede mad på, hvis det ikke lige skal være råkost.
Græskarsuppe er en klassisk efterårsret. De gyldne farver afspejler nuancerne på det faldende efterårsløv. Desuden er det Halloween. Og så SKAL der serveres græskarsuppe!
.
en sund og mættende suppe
Suppen er kogt med gule flækærter og drysset med græskarkerner, hvilket gør den ekstra sund. Giv gerne et godt stykke rugbrød til – eller græskarbrød.
.
ses vi på lørdag den 5.?
I den kommende weekend er der hele to spændende messer i København: Bogforum i Bella Centret på Amager (den 4.-6. november) og Organic Plantbased Expo (den 5. og 6. november) i Øksnehallen i København.
Jeg vil selvfølgelig kigge forbi begge messer. Det bliver om lørdagen den 5. november.
Lørdag den 5. kl. 12.00 bliver jeg interviewet af Henrik Palle fra Politiken. Det sker på Forlaget Alphas stand C2-021.
Du vil få lejlighed til at smage på en lille hapser fra min nye bog, “Grønt smørrebrød” – og der er også mulighed for at købe bogen til en speciel god messepris. Så måske kan julegaverne klares samtidig? Aldrig har der været mere brug for grønne gaver under juletræet end I ÅR.
🎄 🎄 🎄
Organic Plantbased Expo i Øksnehallen:
Lørdag den 5. kl. 15 vil jeg signere mine bøger, “Grønt smørrebrød” og “Klimakærlige frikadeller, bøffer, pateer og postejer”. Du er også velkommen til bare at kigge forbi Vegetarisk Forenings stand og få en snak.
Begge bøger vil kunne købes til rigtig gode messepriser.
.
græskarsuppe med knas og kerner
(4 personer – hovedret)
6-8 kapsler af kardemomme
100 g løg
4-5 fed hvidløg
2 spsk olivenolie
125 g gule ærter (kan erstattes af røde linser)
1/2 spsk gurkemeje
evt. chili
ca. 1,5 l grøntsagsbouillon
3/4 kg hokkaidogræskar
1 økologisk appelsin
3-4 spsk reven ingefær
ca. 2 dl havrefløde eller anden fløde
1 limefrugt
2-3 spsk ahornsirup eller anden sirup
2 spsk tamari
brødcroutoner:
2 skiver daggammelt, lyst brød
50 g græskarkerner
2 spsk olivenolie
evt. friske krydderurter
Tag frøene ud af kardemommekapslerne og stød dem i en morter. Rist dem i en tør gryde. Du kan også bruge ca. 1 tsk stødt kardemomme.
Hak løg og hvidløg og kom dem i gryden sammen med olien og kardemommen. Svits løgene 3-4 minutter.
Tilsæt de gule ærter, gurkemeje og evt. lidt hakket frisk chili eller chiliflager. Hæld bouillonen i gryden og lad ærterne koge 10 minutter.
Skær imens græskarret i terninger. Du behøver ikke at skrælle græskarret, hvis det er økologisk. Fjern blot evt. nobret skal.
Kom græskarret i gryden, når ærterne har kogt 10 minutter. Lad suppen koge endnu 10 minutter.
Riv 2 spsk skal af appelsinen og pres saften ud. Kom begge dele i suppen sammen med reven ingefær, fløde og saft af ca. 1/2 limefrugt. Tilsæt lidt mere bouillon, hvis suppen er for tyk.
Smag suppen til med citrussaft, ahornsirup, tamari og evt. chili eller friskkværnet peber. Det er vigtigt, at suppen har den rigtige smagsbalance og at den er tilpas krydret med ingefær, kardemomme og chili eller peber.
Skær brødet i ganske små terninger og rist dem gyldne i 1 spsk olie på en pande. Tag dem af panden og rist græskarkernerne i den sidste spsk olie.
Servér suppen portionsvis drysset med de knasende brødcroutoner, kernerne og evt. en krydderurt.
.