salat af råmarinerede rodfrugter
Skrevet af Kirsten Skaarup, Posted in salater
når råt er godt …
salat af råmarinerede grøntsager
200 g pastinak eller persillerod
250 g gulerødder
150 g rødbeder
1 lille squash
25 g rosiner
1 spsk spidskommenfrø
2 spsk sesamfrø
1 bdt koriander
dressing:
5 spsk olivenolie
3 spsk citronsaft
2 spsk ahornsirup eller anden sirup
2-3 spsk fintreven ingefær
Det er en fordel, hvis du har mulighed for at tilberede salaten, nogen tid før den skal serveres. Rodfrugterne bliver lækrest, hvis de ligger i marinaden mindst 8 timer.
Skær rodfrugterne i millimetertynde skiver på langs. Brug gerne en mandolin.
Hold rødbederne for sig selv.
Skær det yderste grønne af squashen i små ”pinde” (brug resten i en anden salat eller i en suppe). Bland pastinakker, gulerødder, squash og rosiner.
Rist sesamfrøene gyldne på en tør pande sammen med spidskommenfrøene. Sæt dem til side.
Rør dressingen sammen af olie, citronsaft, sirup og ingefær. Smag godt til med citronsaft, ingefær, salt og peber.
Hæld lidt af dressingen over rødbederne og vend godt rundt.
Vend resten af dressingen i de øvrige grøntsager. Dæk grøntsagerne og lad dem stå til næste dag. Vend evt. om i dem et par gange.
Læg ved serveringen salaten på en stor tallerken eller i en skål. Drys med de ristede sesamfrø og spidskommen samt frisk koriander.
servér karbonader eller paté til
Du kan spise de marinerede rodfrugter til karbonader, frikadeller, postejer, pateer etc.
Klik på billederne, så får du opskrift på linsekarbonader og bønnepaté.