ovnbagte rodfrugtchips
Skrevet af Kirsten Skaarup, Posted in tilbehør
chips med god samvittighed
Chips af rodfrugter er dyre at købe, så der er al mulig grund til at lave dem selv.
Lav gerne en stor portion. Skiverne krymper en del under tørringen, og de får hurtigt ben at gå på.
Du kan enten tørre dem langsomt ved 110 grader eller i kort tid ved 200 grader.
Chipsene er bedst samme dag, de er tørret. Er de blevet bløde, kan de sættes i ovnen igen nogle minutter.
5-6 rodfrugter (rødbeder, pastinakker, gulerødder, persillerødder, jordskokker etc.)
4-5 spsk olivenolie
salt, gerne Maldon
evt. tørrede krydderurter
.
Skær rodfrugterne i papirtynde skiver. Brug gerne et mandolinjern.
Læg skiverne på bagepapir på en bageplade.
Dryp med olien og drys med lidt salt.
Vend rundt i skiverne og sørg for, at de ligger i et enkelt lag.
Sæt pladen i en 200 grader varm ovn og bag chipsene til de er gyldne og sprøde, 10-15 minutter.
.
.
Hvis du vil tørre chipsene langsommere – måske samtidig med at du laver langtidsbagte tomater, så sæt dem i en 120-130 grader varm ovn ca. 40 minutter.
Hold øje med dem, så de ikke bliver brændte!
Hej
Hvor længe kan dine forskellige sild holde sig ?
Kan man lave fiskefiletterne til stjerneskuddet dagen før eller er det synd ?
Hilsen Merete
Kære Merete,
“Sildene” kan holde sig mindst 3 dage, og formentlig længere. En af mine følgere, der er glad for “sildene”, skrev forleden, at de holdt sig en uge hos hende.
Opbevar gerne “sildene” i et lufttæt glas i køleskabet.
Du kan sagtens lave “fiskefileterne” dagen før, de skal serveres. De bør ikke komme direkte fra køleskabet, når du serverer dem, så tag dem ud i god tid eller lun dem i ovnen.
Rigtig god fornøjelse.
Kh Kirsten