nytårsdesserten er klar: lakridsis med passionsfrugt
Skrevet af Kirsten Skaarup, Posted in desserter, festmad, julemad, nytår
.
dessert med rødbede og lakrids
Denne dessert er noget af det nemmeste, du kan lave. Jeg er ingen ørn til desserter, men denne her kan jeg lave.
Da mit nytårstema er rodfrugter, har også rødbedesaft fundet vej til isen, som på den måde bliver smukt rødligt-rosa at se på.
.
nyd desserten med frisk frugt
Jeg har serveret isen både med passionsfrugt og med tynde skiver af æble. Du vælger selv. Det kan også være en helt anden type frugt – eller slet ingen.
.
med smag af lakrids
Jeg har smagt isen til med lakridspulver. Jeg holder nemlig meget af lakrids, men jeg kender nogle, der bestemt ikke gør, og så kan man selvfølgelig udelade lakridsen.
I stedet kan man komme kornene fra en vanillestang i isen, eller små bitte knuste stykker nougat. Det kan også være kakao eller jordbær, som piskes med i fløden.
Spirtussen er tilsat for at isen ikke skal danne krystaller.
.
rødbedeis med lakridssmag
(4 personer)
2 1/2 dl piskbar sojafløde
3-4 spsk flormelis
3 spsk rødbedesaft
1-2 spsk lakridspulver (kan udelades)
3 spsk rom, cognac eller anden spiritus
2 passionsfrugter eller 2 pigeonæbler, evt. anden frugt
evt. 1 spsk citronsaft
evt. friske mynteblade
evt. 2 spsk reven chokolade 70%
Pisk fløden helt stiv med den ønskede mængde sukker.
Rør rødbedesaften i og smag til med lakridspulver og sukker.
Vend den valgte spiritus i iscremen og hæld den i en form.
Lad isen fryse ind.
Hvis du vælger passionsfrugter, er det muligt, at du ønsker at smage kernerne til med lidt sukker, da nogle af frugterne er temmelig syrlige.
Hvis du vælger æbler, så skær dem i meget tynde skiver, vend dem i citronsaft og fordel skiverne på fire tallerkener.
Læg en skefuld is ovenpå og pynt evt. med friske mynteblade og lidt reven chokolade.
.
Kære Kirsten
Ser rigtig spændende ud. Ved du om man kan bruge andet end alkohol for at hindre krystallisering – eller vil en tur i ismaskinen måske være lige så godt?
Kh Timm
Kære Timm,
Det kan jeg desværre ikke svare på. Jeg har kun lavet forsøg med lidt alkohol. Men jeg kan nemt forestille mig, at en ismaskine vil løse problemet. Jeg synes, du skal gøre forsøget!
Kh Kirsten
Mange tak for dit svar. Må jeg prøve en dag. Smagte forleden rødbedeis med appelsin, citron og ingefær hos Nicecream i Kbh, og så var jeg solgt, så synes det kunne være spændende at prøve selv og så fandt jeg din opskrift. Hav en skøn weekend. 🙂
Selv tak, Timm. Jeg håber, du bliver glad for lakridsisen, men den du nævner, lyder sandelig også ret god!
God weekend til dig – og
Kh Kirsten
Ser spændende og lækkert ud. Jeg har ingen slowjuicer, så hvordan med rødbedesaft? – er der evt et godt alternativ?
Kære Lisa,
Det glæder mig, at isen lokker.
Du kan købe rødbedesaft på flaske, men det er jo lidt rigeligt at gøre ud af det, for at få nogle få skefulde.
Men du kan rive et lille stykke rødbede fint og presse den ønskede saft ud af det.
Rigtig god fornøjelse – og godt nytår.
Kh Kirsten
ps: isen kan også sagtens laves UDEN rødbedesaft
Åh Kisten
Jeg glæder mig hver gang jeg skal have gæster, da jeg som regel ALTID vælger en af dine opskrifter på forsiden.
Nytårsaften er ikke en undtagelse. Mums filibang.
Tusind tak for dig og dit overlækre vegetariske eventyrs-mags-univers.
Elsker din gave til os alle <3
Kærligst Susse
Kære Susse,
Tusind tak for din hilsen. Jeg er meget stolt og beæret over, at du har glæde af mine opskrifter. Det er dejligt at blive værdsat på så smuk en måde!
Rigtig god fornøjelse med nytårsmenuen – og rigtig glædeligt nytår.
Kh Kirsten
Abonnér på bloggen via email
Velkommen
Kategorier
Søg efter opskrift her
Top Posts & Pages
Nyeste opskrifter
Seneste kommentarer
Ny bog om dansk nationalklenodie
Klimakærlige opskrifter med plantefars
Supper & Co.– superfood supper
powerfood revolutionen – detox kroppen, boost immunforsvaret og få masser af energi – netop solgt til udgivelse i Tyskland
det æltefri grydebrød
den lille grønne for madpakkespisere
Supper
Text 0
Text 0
Text 1
Text 0
Text 0
Salater
Hovedretter
Brød
Text 0
Text 1
Text 2
Text 3
gulerodsbøffer
indisk curry med auberginer og cashewnødder
bagt blomkål m quinoa og svampe
simregryde med svampe, æbler og rosmarin
ovnbagt rodfrugtmos med linser
majsbøffer med svampe
spidskålsruller med linsefyld og sennepssovs
squash- og tomattærte med jordnøddebund
burgerbøffer af squash m kantareller
grillet polenta m kulørte tomater og “oste”sovs
spidskålssalat med mango og blåbær
grønt-i-grønt squash-lasagne
sommerens hit: hot “chicken” wings – BBQ på den kloge måde!
romerske broccolikarbonader
spidskålssalat med fersken og dild
romersk bønnesalat
gulerods- og bønnepaté
mandelfrikadeller
porrepaté med valnødder
valnøddefalafler i tomatsovs
nøddefrikadeller med lilla spidskålssalat
boller i karry anno 2016
squashfrikadeller med tilbehør
indisk curry med kokosbrød
spidskålssalat med brombær og valnødder
kartoffelsalat med valnødder og dild
tagine med fennikel, oliven og dukkah
glutenfri kerne-knækbrød
spinatlasagne med svampe
To find out more, including how to control cookies, see here: Cookie Policy