selleri-cannelloni med trøffelsvampe, fritterede salvieblade og ristede mandler
Skrevet af Kirsten Skaarup, Posted in festmad, frokostretter, julemad, nytår
.
små festlige ruller til årets sidste aften
De små selleriruller er lækker og supernem festmad. Selleriskiverne kan skæres og koges dagen før, de skal serveres – og trøffelsvampene kan også laves dagen i forvejen. Så skal rullerne blot samles før serveringen.
.
selleri-cannelloni med trøffelsvampe, fritterede salvieblade og ristede mandler
(4 personer)
1 mellemstor selleri
2 spsk citronsaft
1 potte med lange purløg eller 3 lag porre-”blade”
1 portion svampe som til plantebaseret foie gras – her skal bruges 350 g svampe
1/2-1 dl sojafløde eller anden fløde
2-3 tsk trøffelolie
en håndfuld salvieblade
2 spsk olivenolie
25 g afskallede mandler
evt. rød syre eller anden krydderurt
Skær 16-20 meget tynde skiver af sellerien og skær skallen bort.
Hvis du serverer retten til nytår sammen med porrepateen og skalotte-tarteletterne, foreslår jeg, at du regner med tre-fire ruller pr. person.
Det er lettest at skære skiverne med en pålægsmaskine, da de skal være meget tynde. Om nødvndigt må du dele sellerien igennem og skære dobbelt så mange halve skiver på et mandolinjern.
Læg skiverne i kogende vand tilsat citonsaft. Lad dem simre ca. 2 minutter og afdryp dem.
Hvis du ikke bruger purløg som ”bånd”, så læg de tre lag porre i vandet et par minutter, til de er bløde. Afdryp dem og skær samme antal tynde strimler, som du har selleriskiver.
Lav svampefyldet minus vegansk smør og brød. Rør fløden i. Smag til med trøffelolie. Pas på med doseringen, smagen kan nemt blive for dominerende.
Fordel fyldet på selleriskiverne, rul dem sammen og bind en sløjfe om af enten purløg eller porrestrimler.
Svits salviebladene i olien, til de er sprøde. Læg dem på fedtsugende papir.
Rist mandlerne gyldne i resten af olien og læg dem ligeledes på fedtsugende papir.
Anret rullerne på et fad – eller portionsvis – og drys med salvieblade, ristede mandler og en krydderurt.
.
.
fritterede salvieblade plantebaseret nytårsmenu selleri-cannelloni med trøffelsvampe selleriruller med svampefyld trøffelsvampe vegansk festmad vegansk nytårsmenu vegetarisk nytårsmenu
Det var en fantastisk nytårs menu. Vores kødspisere – som ikke kan fordrage selleri – var helt vilde med den.
-tak for dejlig inspiration…
Kære Anni,
Ajjjj, hvor er det altså dejligt at høre. Jeg står faktisk og hopper lidt af glæde. For er der noget, der kan gøre mig glad, så er det, når kødspisere oplever at plantemad er lækker mad med store smagsoplevelser! Det er sådan verden skal erobres.
Rigtig godt nytår – og
Kh Kirsten