dampet spidskål m. shiitakesvampe
Skrevet af Kirsten Skaarup, Posted in småretter
spidskål på den eksotiske måde
En helt almindelig kål som spidskål, hvidkål eller savoykål får en helt ny personlighed ved mødet med tang, tamari, sesamfrø og koriander. Her er en lille japansk lækkerbid.
Retten kan spises som tilbehør eller en lille forret.
dampet spidskål med shiitakesvampe
8 tørrede shiitakesvampe
en håndfuld arametang
½ kg spidskål (eller hvidkål)
4 spsk tamari
3 spsk sesamfrø
2 spsk hakket koriander
Læg svampe og tang i blød hver for sig ½ time.
Damp tangen i iblødsætningsvandet 10 minutter.
Afdryp tangen. Kom vandet i en gryde sammen med vandet fra svampene og tamarien.
Fjern stokkene fra shiitakesvampene og skær dem i skiver.
Læg svampene i vandet og lad dem simre 5 minutter.
Skær – om muligt – kålen i fire kvadrater og læg dem ovenpå svampene. Damp begge dele endnu 5 minutter.
Rist sesamfrøene gyldne på en tør pande.
Anret kålen med svampe og tang på toppen.
Hæld væden over og drys med sesamfrø og koriander.
arametang hvidkål japansk kål koriander shiitakesvampe spidskål tamari tang