rissalat med tofu og tang
Skrevet af Kirsten Skaarup, Posted in salater
rissalat med tofu og tang
__________________________________________________________________________________________________________________________________________________
3 dl brune ris
en håndfuld wakametang
300 g gulerødder
150 g tofu (gerne røget eller marineret)
2 spsk finthakket skalotteløg
1 bdt koriander
snittet top af et forårsløg
4 spsk ristede sesamfrø
dressing:
4 spsk sesamolie
1-2 tsk ristet sesamolie
2 spsk mild eddike, fx riseddike
1 fed presset hvidløg
1-2 spsk fintreven ingefær
lidt fintsnittet chili eller lidt tørret chili
ca. 3 spsk tamari
Kog risen i 5 dl vand ca. 30 minutter. Læg samtidig tangen i blød i vand.
Skær tangen i mindre stykker og kog den med de sidste 5-10 minutter.
Når risen er færdig, skal alt vandet være kogt væk. Afkøl ris og tang.
Skær gulerødderne i tynde skiver. Skær tofuen i små terninger.
Bland ris, gulerødder, tofu, skalotteløg og hakket koriander.
Rør alle ingredienserne sammen til dressingen. Smag til med tamari og måske et nip sukker og/eller lidt mere af det stærke.
Hæld dressingen over salaten og vend rundt. Drys med forårsløg og sesamfrø.
brune ris chili forårsløg gulerødder ingefær koriander riseddike rissalat ristet sesamolie sesamfrø tamari tang tofu wakametang