Kirstenskaarup.dk

vegetarisk og vegansk mad

torsdag

22

august 2013

0

KOMMENTARER

rissalat med tofu og tang

Skrevet af , Posted in salater

rissalat med tofu og tang


__________________________________________________________________________________________________________________________________________________

3 dl brune ris

en håndfuld wakametang

300 g gulerødder

150 g tofu (gerne røget eller marineret)

2 spsk finthakket skalotteløg

1 bdt koriander

snittet top af et forårsløg

4 spsk ristede sesamfrø


dressing:

4 spsk sesamolie

1-2 tsk ristet sesamolie

2 spsk mild eddike, fx riseddike

1 fed presset hvidløg

1-2 spsk fintreven ingefær

lidt fintsnittet chili eller lidt tørret chili

ca. 3 spsk tamari


Kog risen i 5 dl vand ca. 30 minutter. Læg samtidig tangen i blød i vand.

Skær tangen i mindre stykker og kog den med de sidste 5-10 minutter.

Når risen er færdig, skal alt vandet være kogt væk. Afkøl ris og tang.

Skær gulerødderne i tynde skiver. Skær tofuen i små terninger.

Bland ris, gulerødder, tofu, skalotteløg og hakket koriander.

Rør alle ingredienserne sammen til dressingen. Smag til med tamari og måske et nip sukker og/eller lidt mere af det stærke.

Hæld dressingen over salaten og vend rundt. Drys med forårsløg og sesamfrø.

Print Friendly, PDF & Email
It's only fair to share...Share on Facebook
Facebook
Share on LinkedIn
Linkedin
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Share

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.