aubergine-squashrulle med tomatsovs
Skrevet af Kirsten Skaarup, Posted in hovedretter
italiensk delikatesse med tomatsovs
Denne ret har jeg fået hos mine gode venner Mette og Hans. De havde smagt retten i Rom og var blevet begejstrede for den. Det tror jeg! Det er en superlækker ret med masser af smag og fylde. Hans, der i dén grad har sans for god gastronomi, havde afluret alle detaljer, så tak til Hans for denne dejlige ret.
Bloggens læsere efterlyser somme tider grøn gæstemad. Dét er denne ”rulle”.
Men … det kræver lidt tid og tålmodighed at få ingredienserne rullet ordentligt sammen, og det er alfa og omega, for rullen skal hænge sammen, så man kan skære skiver af den.
Superkokken Hans havde naturligvis lavet retten til perfektion, men min udgave, som du ser på fotoene, vakte også begejstring hos prøvespiserne.
Jeg anbefaler, at du forbereder rullen dagen før, den skal serveres, og lægger den i køleskabet.
aubergine-squashrulle med tomatsovs
2 store, lange auberginer
2 store, lange squash
1 stor rød peberfrugt
200 g blød planteost
1 håndfuld frisk oregano (eller 1 spsk tørret)
1 håndfuld frisk basilikum (eller 1 spsk tørret)
3 spsk tørrede svampe
4 spsk rasp
tomatsovs:
100 g løg
2 fed hvidløg
2 spsk olivenolie
1 glas hakkede tomater (ca. 3 dl)
½ spsk bouillonpulver (fx herbamare)
citronsaft
sukker
(du kan også vælge en romescosovs – spansk tomat-nøddesovs)
aubergine-squashrullen
Skær auberginer og squash i skiver på langs. Skiverne skal være 2-3 millimeter tykke. Brug evt. et mandolinjern.
Begge grøntsager skal grilles. Jeg foreslår det gøres sådan: læg aubergineskiverne på bagepapir på en bageplade og pensl dem med lidt olie. Sæt peberfrugten på samme plade.
Grill auberginerne, til de er gyldne på begge sider. Grill peberfrugten, til skindet er mørkt og bobler op.
Grill imens squashskiverne på en grillpande. Når man har både ovn og pande i gang samtidig, er retten hurtigt færdig.
Læg peberfrugten i en plasticpose. Lad den afkøle og fjern derefter skind og kerner. Skær frugten i fileter.
Så skal ingredienserne samles til en rulle. Læg først en række aubergineskiver lidt overlappende på et stykke bagepapir. Læg dem i en rektangel.
Læg lidt ost på og drys med krydderurter, salt og peber.
Læg squashskiverne ovenpå, men den modsatte vej. Læg fileterne af peberfrugt på og fordel ost og krydderurter ovenpå. Drys igen med salt og peber. Fortsæt til alle ingredienser er brugt.
Rul nu grøntsagerne sammen så stramt som muligt ved hjælp af bagepapiret.
Pak rullen stramt ind i papiret og lad den hvile et par timer i køleskabet – eller gerne til næste dag.
Kom tørrede svampe og rasp i blenderen og pulverisér dem.
Tril rullen i svampe- og raspblandingen og læg rullen på bagepapir på en bageplade.
Bag rullen i en 200 grader varm ovn ca. 20 minutter.
tomatsovsen
Sovsen kan også tilberedes dagen før, den skal serveres: hak de to slags løg og svits dem i olien. Tilsæt tomaterne, bouillonkoncentratet samt 1 spsk sukker. Eller vælg en romescosovs.
Læg låg på gryden og lad sovsen simre 10-15 minutter.
Smag til med salt, peber, sukker og citronsaft.
Servér retten portionsvis med et par skiver auberginerulle på en lille bund af tomatsovs.
aubergine-squashrulle auberginer auberginerulle basilikum bouillonpulver grillede auberginer grillede squash grillet peberfrugt grøn gæstemad herbamare hvidløg løg nytårsmenu oregano peberfrugt romescosovs squash squashrulle tomat.nøddesovs tomater tomatsovs tørrede svampe vegetarisk festmad vegetarisk gæstemad vegetarisk nytårsmenu vegetarisk nytårsret
Hold nu op, hvor ser den rulle lækker ud… men utvivlsomt en man skal øve sig på at rulle, for at det lykkes !
Kære Dorit,
Ja, som bekendt gør øvelse jo mester. SÅ svært er det nu heller ikke, men vil du bruge rullerne som gæstemad, er det nok klogt at lave en prøve først. God fornøjelse!
Kh Kirsten
Den smager helt fantastisk 👍 min svigermor er næsten overbevist veganer efter at hun fik den hjemme hos os 😉 der ligger p.t en i køleskabet som skal spises i aften 😜
Kære Lidia,
Det er faktisk også en af mine livretter, når det skal være festmad, så jeg er rigtig glad for at høre, at både du og svigermor kunne lide rullerne.
Kh Kirsten
Denne ret skal prøves… for jeg vil bruge den som gæstemad i juledagene… Tænderne løber i vand bare ved at læse opskriften…
Du er virkelig en stor inspirationskilde…
Kh
Anni
Jeg håber, både du og dine gæster bliver glade for auberginerullerne (de kræver lige lidt fingernemhed). Det er faktisk en lækker og lidt usædvanlig ret. Rigtig god fornøjelse – og god jul.
Kh Kirsten
Hej Kirsten. Det ser rigtig lækkert ud. Hvor mange personer rækker sådan en rulle med tomatsovs til? Portionen på øverste billede ser ikke ud til helt at være nok som en hovedret til én person for mig at se.
Hi Magnus,
En enkelt rulle er faktisk beregnet til én person. Men jeg regner så med, at man spiser tilbehør af en eller anden art til, fx bagte kartofler, en bønnesalat etc samt at man spiser forret og efterret. Altså at rullen indgår i en middag med tre retter.
Rigtig god fornøjelse med rullerne – og godt nytår.
Kh Kirsten
Abonnér på bloggen via email
Velkommen
Kategorier
Søg efter opskrift her
Top Posts & Pages
Nyeste opskrifter
Seneste kommentarer
Ny bog om dansk nationalklenodie
Klimakærlige opskrifter med plantefars
Supper & Co.– superfood supper
powerfood revolutionen – detox kroppen, boost immunforsvaret og få masser af energi – netop solgt til udgivelse i Tyskland
det æltefri grydebrød
den lille grønne for madpakkespisere
Supper
Text 0
Text 0
Text 1
Text 0
Text 0
Salater
Hovedretter
Brød
Text 0
Text 1
Text 2
Text 3
gulerodsbøffer
indisk curry med auberginer og cashewnødder
bagt blomkål m quinoa og svampe
simregryde med svampe, æbler og rosmarin
ovnbagt rodfrugtmos med linser
majsbøffer med svampe
spidskålsruller med linsefyld og sennepssovs
squash- og tomattærte med jordnøddebund
burgerbøffer af squash m kantareller
grillet polenta m kulørte tomater og “oste”sovs
spidskålssalat med mango og blåbær
grønt-i-grønt squash-lasagne
sommerens hit: hot “chicken” wings – BBQ på den kloge måde!
romerske broccolikarbonader
spidskålssalat med fersken og dild
romersk bønnesalat
gulerods- og bønnepaté
mandelfrikadeller
porrepaté med valnødder
valnøddefalafler i tomatsovs
nøddefrikadeller med lilla spidskålssalat
boller i karry anno 2016
squashfrikadeller med tilbehør
indisk curry med kokosbrød
spidskålssalat med brombær og valnødder
kartoffelsalat med valnødder og dild
tagine med fennikel, oliven og dukkah
glutenfri kerne-knækbrød
spinatlasagne med svampe
Tilmeld
To find out more, including how to control cookies, see here: Cookie Policy