spidskålsruller med flødedip
Skrevet af Kirsten Skaarup, Posted in frokostretter, hovedretter
spidskålsruller med flødedip
8 blade spidskål
4 forårsløg
2 spsk olivenolie
250 g gulerødder
350 g bælgede edamamebønner (evt. kogte kidneybønner eller kikærter)
50 g valnødder
50 g sorte oliven
1 bdt persille
½ dl mayonnaise eller sojafløde (soja quisine)
dip:
1 1/2 dl soja- eller mandelfløde
2-3 spsk tamari (soja)
Tag forsigtigt bladene af kålen og læg dem i kogende vand 1-2 minutter. Afdryp dem.
Snit forårsløgene og svits dem i olien. Skær gulerødderne i papirtynde strimler på langs. Brug fx et mandolinjern. Skær strimlerne i kortere stykker. Kom gulerødderne på panden og vend dem et øjeblik i olien. Tilsæt de valgte bønner.
Hak valnødder, oliven og persille. Kom dem i fyldet. Rør mayonnaise eller fløde i blandingen og smag godt til med salt og peber.
Fordel fyldet på kålbladene. Fold siderne ind og rul bladene sammen til en fast rulle.
Du kan enten bruge spidskålsrullerne i madpakken, og så serveres de blot, som de er.
Vil du bruge dem som hovedret, så læg rullerne i et lavt ovnfast fad og hæld lidt grøntsagsbouillon i fadet. Sæt fadet i en 200 grader varm ovn ca. 15 minutter.
Du kan servere et flødedip til rullerne: Rør de 1 1/2 dl sojafløde med tamari. Smag godt til. Servér dippet til rullerne separat.
Giv gerne en salat til af kogte kerner som perlebyg eller perlespelt.
tip
Edamamebønner er smukt grønne sojabønner, som købes frosne i supermarkeder eller butikker med kinesiske varer.
vegetaropskrift, vegetarret, veganeropskrift, veganerret