Kirstenskaarup.dk

plantebaseret mad med masser af smag

tirsdag

13

december 2016

2

KOMMENTARER

rødkålssalat med julekrydderier og æble

Skrevet af , Posted in salater

.

rødkål der smager af jul

Hvis du foretrækker en varm rødkålssalat til julemiddagen, så er denne her perfekt.

Krydderier som kanel, nelliker og stjerneanis får salaten til både at smage og dufte af jul.

 

rødkål med krydderier og æbler

600 g rødkål

250 g æble

4 spsk eddike

knuste frø af 4 stjerneanis

2 tsk stødt kanel

2 tsk hele nelliker (evt. bundet ind i gaze)

3-4 spsk ahornsirup eller anden sirup

salt, friskkværnet peber

ca. 1 dl hyldeblomstsaft

 

Snit rødkålen fint. Brug gerne et mandolinjern. Skær æblerne i tynde fileter eller terninger.

Kom rødkål og æble i en gryde med eddike, krydderier, 2 spsk sirup og et lille drys salt og peber. Hæld hyldeblomstsaften over og læg låg på gryden.

Lad rødkålen simre for svag varme ca. 10 minutter.

Smag godt til med sirup, salt og peber.

 

rå rødkålssalater

Hvis du er mere til rå rødkålssalater, så kig her: rødkålssalat med høvlet fennikel og dukkah.

 

rødkålssalat med bolsjebeder og bladselleri

 

rødkålssalat med pærer og clementiner

 

 

Print Friendly, PDF & Email
Share

2 Kommentarer

  1. Rakel Sundstedt-Nielsen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.