rødkålssalat med julekrydderier og æble
Skrevet af Kirsten Skaarup, Posted in salater
.
rødkål der smager af jul
Hvis du foretrækker en varm rødkålssalat til julemiddagen, så er denne her perfekt.
Krydderier som kanel, nelliker og stjerneanis får salaten til både at smage og dufte af jul.
rødkål med krydderier og æbler
600 g rødkål
250 g æble
4 spsk eddike
knuste frø af 4 stjerneanis
2 tsk stødt kanel
2 tsk hele nelliker (evt. bundet ind i gaze)
3-4 spsk ahornsirup eller anden sirup
salt, friskkværnet peber
ca. 1 dl hyldeblomstsaft
Snit rødkålen fint. Brug gerne et mandolinjern. Skær æblerne i tynde fileter eller terninger.
Kom rødkål og æble i en gryde med eddike, krydderier, 2 spsk sirup og et lille drys salt og peber. Hæld hyldeblomstsaften over og læg låg på gryden.
Lad rødkålen simre for svag varme ca. 10 minutter.
Smag godt til med sirup, salt og peber.
rå rødkålssalater
Hvis du er mere til rå rødkålssalater, så kig her: rødkålssalat med høvlet fennikel og dukkah.
rødkålssalat med bolsjebeder og bladselleri
rødkålssalat med pærer og clementiner
Tak de gode juleforslag, skal ud at handle om lidt.
“Sild” i karry lækkert, manden får dog det kød,
han vil, når han en dag ønsker at spise som jeg,
ja så gør han det, indtil da får han det, han ønsker
at spise, så vi spiser lidt forskelligt, når vi spiser sammen,
heldigvis er der også retter, som er fælles.
God jul og godt nytår fra
Rakel Sundstedt-Nielsen
Kære Rakel,
Du lyder som en klog kvinde: folk skal spise, det de vil (dog helst økologisk og dyr der ikke har lidt for meget), men man kan ikke tvinge nogen til at spise vegetarisk eller vegansk. Jeg tror jo fuldt og fast på, at mange vil ændre spisevaner, når de smager, hvor vidunderlig den grønne mad er. Og jeg er næsten sikker på, at din mand vil nyde “sildene”. Prøv at lade ham gætte, hvad det er!
Rigtig god jul til dig og manden,
kærlige hilsener fra
Kirsten