rødbeder med gedeost
Skrevet af Kirsten Skaarup, Posted in forretter
rødbeder med gedeost
______________________________________________________________________________________________________________________________________
2-3 store runde rødbeder
150 g gedeost i rulle (eller vegansk ost)
3 spsk olivenolie
1-2 spsk citronsaft
2 spsk ristede sesamfrø
mynte
Kog rødbederne møre, 30-40 minutter afhængig af størrelsen. Afkøl rødbederne og flå dem.
Skær rødbederne i ca. 3 mm tykke skiver (skiverne på fotoet er lidt for tykke efter min smag).
Jeg har stukket skiverne ud med en metalform med bølget kant. Det kan man naturligvis undlade.
Skær osten i skiver og læg en skive mellem to stykker rødbede.
Rør en dressing af olie og citronsaft. Smag til med salt, peber og et nip sukker. Rør sesamfrøene i.
Dryp dressingen over rødbederne og drys med frisk mynte.
tip
Du kan også bruge rødbederne rå. Høvl dem i givet fald i meget tynde skiver på en mandolin.
Hvis du bruger en mild vegansk ost, kan du marinere den i tamari, inden du lægger skiverne sammen.