broget rissalat
Skrevet af Kirsten Skaarup, Posted in salater
broget rissalat
________________________________________________________________________________________________________________________________
2 dl brune ris
1 gulerod
2 stilke bladselleri
1 bdt radiser
¼ agurk
1 håndfuld små spinatblade
50 g sorte nicoise oliven
dressing
4 spsk olivenolie
2 spsk riseddike eller frugteddike
2 fed hvidløg
1 håndfuld krydderurter, fx basilikum eller mynte
Kog risene i 4 ½ dl vand ca. 35 minutter. Al vandet skal være kogt væk. Drys med lidt salt og lad risene afkøle.
Skær guleroden i tændstikstore stykker. Skær bladselleri og radiser i skiver. Skær agurken i terninger og snit de grønne blade. Bland alle grøntsagerne sammen med de sorte oliven og de afkølede ris.
Rør en dressing af olie, eddike, presset hvidløg og fintsnittet krydderurt. Smag til med salt og peber og hæld dressingen over salaten. Vend rundt og servér.