parmesangrillet selleri m æble/valnøddesalat i mayo
Skrevet af Kirsten Skaarup, Posted in hovedretter
parmesangrillet selleri m æble/valnøddesalat i mayo
selleri elsker æbler
Selleri er en fantastisk taknemmelig knold i madlavningen. Den gør ikke meget væsen af sig selv, men den kan nydes på utallige måder.
Æbler og selleri passer rigtig godt sammen. Også sennep og valnødder er fine til selleri. Alle tre dele er i salaten, der serveres på toppen af de grillede selleriskiver.
Man kan nærmest kalde de grillede selleriskiver for en slags opgraderet selleribøf.
_______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
quinoa som tilbehør
___________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
1 selleri, ca. 1200 g
citronsaft
100 g parmesanost
æble/valnøddesalat:
2-3 æbler, ca. 300 g, gerne et rødt og et grønt
1/2 dl mayonnaise
¾ dl sojafløde eller yoghurt
3 spsk finthakkede kapers
1-2 spsk grov sennep
25 g valnødder
1 bdt persille
.
Lav først æblesalaten: skær æblerne i tynde både og vend dem i lidt citronsaft.
Rør mayonnaisen med fløde eller yoghurt samt kapers. Smag til med citronsaft, sennep, salt og peber.
Hak valnødderne og persillen og rør dem i dressingen. Tilsæt æblebådene og vend rundt.
.
.
Skær sellerien i ca. 1 cm tykke skiver og skræl dem.
Bring en gryde vand tilsat 2-3 spsk citronsaft og et drys salt i kog. Kom selleriskiverne i og kog dem 2 minutter. Afdryp dem.
Læg selleriskiverne på en bageplade og drys med lidt salt og peber.
Riv osten og drys den på. Sæt pladen under grillen, til overfladen er gylden.
Servér selleriskiverne med æblesalaten på toppen.
Servér en salat til med fx perlebyg, røde ris – eller kogt quinoa, se om kogning af quinoa her.
___________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________