pappardelle med kantareller
Skrevet af Kirsten Skaarup, Posted in forretter
pappardelle med kantareller
__________________________________________________________________________________________________________________________________________________
100 g rødløg
2 forårsløg
4 fed hvidløg
1 chili (eller efter smag)
4 spsk olivenolie
250 g kantareller
2 spsk citronsaft
300 g pappardelle eller anden båndpasta
persille
evt. tør ost
Snit de tre slags løg og chilien (fjern kernerne). Svits de fire ting i olien, til løgene er klare. Skær kantarellerne i mindre stykker og tilsæt dem sammen med citronsaften.
Svits svampene 3-4 minutter og tilsæt et drys salt og friskkværnet peber.
Kog pastaen, så den er færdig, når svampene er parat. Kog pastaen efter anvisningen på pakken.
Hæld ca. 1 dl kogevand ved svampene og smag til.
Servér pastaen i en dyb tallerken og fordel svampene ovenpå. Drys med hakket persille og servér evt. reven ost til.
tip
Mange danskere sætter pris på fløde i deres pastaretter. Det er ikke særlig italiensk, men du kan ikke desto mindre hælde ca. 1 ½ dl sojafløde eller anden fløde ved svampene og i givet fald tilsætte lidt mindre kogevand.