løgtærte m gorgonzolacreme
Skrevet af Kirsten Skaarup, Posted in hovedretter
en lækker tærte
En tærte er næsten altid en sikker vinder, og en løgtærte er lækker, både som middagsret og som frokostret.
De store gule løg er stadig fine, og her i tærten hviler de på en creme af gorgonzolaost. Ellers er der ikke andet i tærten. Det er superenkelt.
Hvis du ofte spiser tærte, så lav dej til flere tærter ad gangen. Frys dejen ned i portioner, så er det nemt at tage en portion ud af fryseren om morgenen, hvis du vil bage en tærte om aftenen (lad dejen ligge i køleskabet).
et stykke til madpakken
Hvis du er heldig, er der også et stykke til overs til madpakken!
løgtærte m gorgonzolacreme
tærtebund:
100 g sigtet speltmel
100 g fuldkornshvedemel
1 tsk salt
100 g smør
ca. ½ dl vand
tærtefyld:
¾ kg løg
200 g gorgonzolaost
½-1 dl sojafløde eller anden fløde
olivenolie
2 stilke rosmarin
Smulder de to slags mel og saltet i smørret, og tilsæt så meget vand, at dejen hænger sammen. Sæt dejen i køleskabet et kvarters tid.
Rul dejen tyndt ud og læg den i en stor, smurt tærteform. Prik dejen med en gaffel og forbag den 8 minutter i en 200 grader varm ovn.
Skær imens løgene i ca. 1 cm tykke skiver (bevar dem i hele skiver) og rør osten lind med fløden.
Tag tærtebunden ud af ovnen og fordel ostecremen på bunden.
Læg løgene så tæt sammen i tærten som muligt.
Pensl løgene med olie og drys med fintklippet rosmarin.
Sæt tærten i ovnen igen, til den er gylden, ca. 30 minutter.
Hvis løgene ikke er gyldne nok, så tænd for grillen et øjeblik.
tip
Du kan også bage tærten som små portionstærter.
Servér fx en salat med grillet peberfrugt til tærten.
Kære Kirsten
Tærten her smager fantastisk – og manden elsker den også! Salat og hvidvin er også godt til.
Tak for opskriften:)
Kh
Dorthe
Uhhhmmm, det lyder dejligt, Dorthe. Ikke mindst det med hvidvinen! Det er også glædeligt at manden kan lide tærten. Nogle mænd synes ikke de får mad, hvis der ikke er kød i!
Tusind tak for din hilsen – og
Kh Kirsten
Har lavet din tærte en gang før og nu i søndags til gæstemad, og den vakte stor begejstring, så stor at de ville have opskriften 🙂 MVH Dorit
Den største ros til maden er altid, når gæsterne beder om opskriften. Tak for den gode melding, Dorit. Giv gerne adressen på bloggen videre til evt. interesserede. Man kan (næsten) ikke få for meget grønt!
Jeg er sikker på de smager godt kolde, spørgsmålet er kan de fryses, jeg skal bage en stor portion til bryllup
Kære Oluva,
Jeg er ikke sikker på, at det er en god idé at fryse tærterne hele. Du kan evt. bage bundene og fryse dem. Du kan så lave fyldet klar dagen før, du skal bage tærterne færdige. Det er det sikreste. Jeg tror ikke det bliver godt, hvis du fryser hele tærten. Jeg ønsker et dejligt bryllup!
Kh Kirsten
Hej Kirsten ! Nu har jeg besluttet at bage løgtærter, sådan en opskrift her hvor mange små tærter rækker det til. Vi bliver 70 personer og vi har valgt at lave to slags+nogle kanapeer så en opskrift på ca 40 tak på forhånd😊
Kære Oluva,
Uhhh, det er sandelig et svært spørgsmål, du kommer med!
Tærten er beregnet som hovedret til 4 personer. Men i en buffet, hvor der er andre retter, tænker jeg, at den rækker til 7-8 personer. Men det ER svært at sige. Et gæt er, at 8-9 tærter vil passe. Men du må ikke hænge mig op på det. Jeg har aldrig selv bagt til så mange personer.
Men under alle omstændigheder: rigtig GOD fest!
Kh Kirsten
Tak for hjælpen, det er lidt svært indrømmer jeg , men du kommer ikke kommer til at hænge på den 😀 godt at få en vurdering på mængde tak
Altid en fornøjelse! Jeg håber, det går godt!
Kh Kirsten
Kære Kirsten
Jeg inspireres ofte af dine smukke billeder og dejlige opskrifter, når børn, sviger- og børnebørn kommer til søndagsmiddag, men med løgtærten er jeg virkelig i tvivl. To af mine børn er veganere, så om søndagen er det udelukket at bruge gorgonzola. Kan du anbefale noget andet under løgene?
kærlige hilsner til dig 😊
fra Marianne
Kære Marianne,
Tak. Det er dejligt at høre, at du har glæde af mine opskrifter.
Du kan bruge en cashewcreme til løgtærten som den jeg har brugt i denne aspargestærte: https://wp.me/p5bjYH-1Nx.
Du kan også vælge at lave en lidt anden løgtærte som denne tarte tatin: https://wp.me/p5bjYH-4Gu. Eller du kan vælge en cashewcreme som i denne tærte: https://wp.me/p5bjYH-2LC.
God fornøjelse!
Kh Kirsten
Hvad diameter tærteform passer opskriften til ?
Kære Anette,
Jeg har bagt tærten i en firkantet form, der måler 21×30 cm. Hvis du kun har runde forme, håber jeg, du kan omsætte målet.
Rigtig god fornøjelse med tærten.
Kh Kirsten
Abonnér på bloggen via email
Velkommen
Kategorier
Søg efter opskrift her
Top Posts & Pages
Nyeste opskrifter
Seneste kommentarer
Ny bog om dansk nationalklenodie
Klimakærlige opskrifter med plantefars
Supper & Co.– superfood supper
powerfood revolutionen – detox kroppen, boost immunforsvaret og få masser af energi – netop solgt til udgivelse i Tyskland
det æltefri grydebrød
den lille grønne for madpakkespisere
Supper
Text 0
Text 0
Text 1
Text 0
Text 0
Salater
Hovedretter
Brød
Text 0
Text 1
Text 2
Text 3
gulerodsbøffer
indisk curry med auberginer og cashewnødder
bagt blomkål m quinoa og svampe
simregryde med svampe, æbler og rosmarin
ovnbagt rodfrugtmos med linser
majsbøffer med svampe
spidskålsruller med linsefyld og sennepssovs
squash- og tomattærte med jordnøddebund
burgerbøffer af squash m kantareller
grillet polenta m kulørte tomater og “oste”sovs
spidskålssalat med mango og blåbær
grønt-i-grønt squash-lasagne
sommerens hit: hot “chicken” wings – BBQ på den kloge måde!
romerske broccolikarbonader
spidskålssalat med fersken og dild
romersk bønnesalat
gulerods- og bønnepaté
mandelfrikadeller
porrepaté med valnødder
valnøddefalafler i tomatsovs
nøddefrikadeller med lilla spidskålssalat
boller i karry anno 2016
squashfrikadeller med tilbehør
indisk curry med kokosbrød
spidskålssalat med brombær og valnødder
kartoffelsalat med valnødder og dild
tagine med fennikel, oliven og dukkah
glutenfri kerne-knækbrød
spinatlasagne med svampe
Tilmeld
To find out more, including how to control cookies, see here: Cookie Policy