“krudt”-deller
Skrevet af Kirsten Skaarup, Posted in hovedretter
.
frikadeller fra den fri natur
ny nordisk – på den grønne måde
Frikadellerne her er lavet med nogle af forårets grønne vilde planter. Er du ikke så heldig at bo i nærheden af et “ramsløg-sted”, så erstat ramsløgene med andre urter som brændenælder, kørvel, spinat eller basilikum.
Når du samler vilde planter så vær helt sikker på, at det ikke er på steder i nærheden af biltrafik eller anden forurening.
.
“krudt”-deller
50 g quinoa
½ kg kartofler
25 g skalotteløg
100 g rasp
25 g skvalderkål eller brændenælde
25 g ramsløg
1/2-1 dl plantefløde eller anden fløde
1-2 spsk tamari (soja)
3 spsk HUSK eller 1 æg
hvedemel
olie til stegning
Skyl quinoaen godt og kog den i dobbelt mængde vand 20 minutter. Hold øje med at vandet ikke koger væk.
Kog kartoflerne og mos dem. Hak løget fint og rør det i kartoffelmosen sammen med quinoaen og raspen.
Snit skvalderkål eller brændenælde og ramsløg fint. Rør urterne i farsen. Tilsæt ca. ½ dl fløde og smag til med tamari og peber.
Rør HUSK eller æg i farsen. Vurdér konsistensen. Måske skal der lidt mere fløde eller rasp i farsen. Den skal være tilpas fast til, at man kan forme frikadeller af den.
Form 10-12 frikadeller af farsen med melede hænder. Sæt frikadellerne i godt varm olie på en pande og steg dem gyldne på begge sider.