Kirstenskaarup.dk

plantebaseret mad med masser af smag

torsdag

9

oktober 2014

0

KOMMENTARER

“krudt”-deller

Skrevet af , Posted in hovedretter

.

frikadeller fra den fri natur

ny nordisk – på den grønne måde

Frikadellerne her er lavet med nogle af forårets grønne vilde planter. Er du ikke så heldig at bo i nærheden af et “ramsløg-sted”, så erstat ramsløgene med andre urter som brændenælder, kørvel, spinat eller basilikum.

Når du samler vilde planter så vær helt sikker på, at det ikke er på steder i nærheden af biltrafik eller anden forurening.

.

“krudt”-deller

50 g quinoa

½ kg kartofler

25 g skalotteløg

100 g rasp

25 g skvalderkål eller brændenælde

25 g ramsløg

1/2-1 dl plantefløde eller anden fløde

1-2 spsk tamari (soja)

3 spsk HUSK eller 1 æg

hvedemel

olie til stegning

 

Skyl quinoaen godt og kog den i dobbelt mængde vand 20 minutter. Hold øje med at vandet ikke koger væk.

Kog kartoflerne og mos dem. Hak løget fint og rør det i kartoffelmosen sammen med quinoaen og raspen.

Snit skvalderkål eller brændenælde og ramsløg fint. Rør urterne i farsen. Tilsæt ca. ½ dl fløde og smag til med tamari og peber.

Rør HUSK eller æg i farsen. Vurdér konsistensen. Måske skal der lidt mere fløde eller rasp i farsen. Den skal være tilpas fast til, at man kan forme frikadeller af den.

Form 10-12 frikadeller af farsen med melede hænder. Sæt frikadellerne i godt varm olie på en pande og steg dem gyldne på begge sider.

 

Print Friendly, PDF & Email
Share

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.