Kirstenskaarup.dk

torsdag

9

oktober 2014

0

KOMMENTARER

“krudt”-deller

Skrevet af , Posted in hovedretter

.

frikadeller fra den fri natur

ny nordisk – på den grønne måde

Frikadellerne her er lavet med nogle af forårets grønne vilde planter. Er du ikke så heldig at bo i nærheden af et “ramsløg-sted”, så erstat ramsløgene med andre urter som brændenælder, kørvel, spinat eller basilikum.

Når du samler vilde planter så vær helt sikker på, at det ikke er på steder i nærheden af biltrafik eller anden forurening.

.

“krudt”-deller

50 g quinoa

½ kg kartofler

25 g skalotteløg

100 g rasp

25 g skvalderkål eller brændenælde

25 g ramsløg

1/2-1 dl plantefløde eller anden fløde

1-2 spsk tamari (soja)

3 spsk HUSK eller 1 æg

hvedemel

olie til stegning

 

Skyl quinoaen godt og kog den i dobbelt mængde vand 20 minutter. Hold øje med at vandet ikke koger væk.

Kog kartoflerne og mos dem. Hak løget fint og rør det i kartoffelmosen sammen med quinoaen og raspen.

Snit skvalderkål eller brændenælde og ramsløg fint. Rør urterne i farsen. Tilsæt ca. ½ dl fløde og smag til med tamari og peber.

Rør HUSK eller æg i farsen. Vurdér konsistensen. Måske skal der lidt mere fløde eller rasp i farsen. Den skal være tilpas fast til, at man kan forme frikadeller af den.

Form 10-12 frikadeller af farsen med melede hænder. Sæt frikadellerne i godt varm olie på en pande og steg dem gyldne på begge sider.

 

Print Friendly, PDF & Email
It's only fair to share...Share on Facebook
Facebook
Share on LinkedIn
Linkedin
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Share

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.