har du tjek på påskefrokosten? – 12 ideer til grønne lækkerier
Skrevet af Kirsten Skaarup, Posted in festmad, forretter, frokostretter, påskemenu
.
fuskefisk
Mon ikke påsken og julen er de to store højtider, hvor vi traditionelt i Danmark spiser en lækker frokost?
Især til julefrokosten er sild uomgængelige, men de passer også fint til påskens frokostbord. Der ligger adskillige opskrifter på forskellige former for plantesild på bloggen. Brug søgefunktionen th. Her kan du også finde faux lax.
Fuskefiskene på billedet er af østershatte, som er en fremragende erstatning for de døde sild. Du kan lave to versioner af disse østers”sild”.
.
ingen frokost uden lun postej
Et stykke smørrebrød med lun postej og champignonstuvning er altid et hit på frokostbordet.
Se opskriften her. Vil du hellere lave en hurtig, ubagt postej, så kig her.
.
faux gras – luksusudgaven af postej
Foie gras er et af de mange uanstændige produkter, som kommer fra mishandlede dyr.
Her er en udgave lavet af svampe. Faux gras kan serveres i glas som på billedet, eller den kan serveres i en skål, så alle smører deres eget brød med den lækre “postej”.
.
en anden skøn udgave af postej
Rillette af jackfruit er en anden vinder på frokostbordet. Rillette er meget lækkert serveret med et stykke ristet brød.
.
plantefarsen kan også blive til dejlige frikadeller eller bøffer
Lune plantefrikadeller eller -bøffer er også dejlig frokostmad. Her er det rødbedefrikadeller med quinoa og blomkålsbearnaise. Men du kan finde masser af andre opskrifter på både frikadeller og bøffer her på bloggen.
.
en selleribøf er heller ikke af vejen
Selleribøfferne vil bestemt også vække glæde. De kan serveres med fritter af kartofler eller søde kartofler.
.
stjerneskud – en ægte stjerne på frokostbordet
En gammel traver på smørrebrødet er et stjerneskud. Her er fuskefisken en paneret skive pastinak.
.
mere fuskefisk – fish fingers uden fisk
Fiskefrie fish fingers med tatarsovs eller remoulade er endnu en fin ret til frokosten.
.
tunfri salat
Pålægssalater er også populære på frokostbordet.
Se opskrift på tunfri salat her.
.
shawarma af selleri med karljohan-mayo
Selleri er en fantastisk grøntsag. Her er den blevet til shawarma. De små spyd på frokostbordet vil vække glæde!
.
en tærte gør også en god figur til frokosten
Uden at sige noget ondt om porre- eller broccolitærter vil jeg foreslå denne lidt mere elegante tærte til påskefrokosten.
Det er en såkaldt tarte tatin med karamelliserede løg, en omvendt tærte, bagt med bunden øverst. Det er en elegant fransk opfindelse.
.
grillede asparges
Jeg ved godt, at de danske asparges ikke er fremme endnu, og det kan være svært at holde sig fra de importerede. Hører du til dem, der ikke kan vente på de danske, er disse grillede asparges både lækre og elegante til påskefrokosten – eller som forret til en middagsret.
.
grønt smørrebrød – for første gang i verdenshistorien
Hvis du synes, at du alligevel mangler ideer til frokost og smørrebrød, kan jeg trøste dig med, at min nye bog “Grønt smørrebrød” udkommer den 17. maj. Det er første gang i verdenshistorien, at det ikoniske danske smørrebrød får sin egen bog med 100% plantebaserede opskrifter.
Se mere om bogen her.
.
plantebaseret påskefrokost 12 gode ideer vegansk påskefrokost veganske frokostideer vegetarisk påskefrokost vegetariske frokostideer