græskarsuppe med nigellafrø
Skrevet af Kirsten Skaarup, Posted in supper
græskarsuppe med nigellafrø
2 spsk nigellafrø (kan erstattes af ristet spidskommen)
4 spsk olivenolie
ca. 1 spsk karry (afhængig af styrken) eller 1 chili
50 g løg
6 fed hvidløg
200 g kartofler
8-9 dl grøntsagsbouillon
2 spsk reven ingefær
400 g hokkaidogræskar
evt. 1 dl soja- eller piskefløde
1 limefrugt
persille
Rist nigellafrøene i en tør gryde, til de dufter lidt. Tag halvdelen op og sæt dem til side.
Hæld olien i gryden, varm den op og ”brænd” karryen af. Eller hak chilien fint (fjern kernerne) og svits den i olien.
Skær de to slags løg og kartoflerne i terninger og tilsæt dem sammen med ingefær og bouillon. Bring suppen i kog.
Skær græskarret i små stykker og kom dem i gryden. Lad suppen simre under låg 10-12 minutter.
Purér suppen i blenderen og hæld den tilbage i gryden. Tilsæt evt. lidt mere bouillon og/eller fløde.
Smag til med salt og limesaft.
Servér suppen portionsvis drysset med resten af nigellafrøene samt hakket persille.